UKUSI VOJVODINE – Novi Sad

Datum održavanja: 30. 9. 2017.
Tip: Gastronomske manifestacije
Telefon: +381 (0)62 334 824 (Jadranka Beljan Balaban), +381 (0)65 50 55 053 (Nataša Budisavljević Radišić)

Festival „Ukusi Vojvodine“ je način da se Vojvodina brendira kao prepoznatljiva enogastronomska destinacija koja privlači mnogobrojne turiste i zaljubljenike u dobru kapljicu i zalogaj, promovišući male poljoprivredne proizvođače i popularizujući tipične vojvođanske proizvode.
U Vojvodini postoji značajan broj domaćinstava i gazdinstava koji pokušavaju da nastave tradiciju svojih predaka, da uzgajaju autohtone vrste, obrađuju zemlju na specifične načine i da pripremaju proizvode onako kako su naše bake i deke to činile. Učešćem na ovom festivalu čuvari vojvođanskog puta od njive preko kujne do trpeze izlaze iz zapećka i neće više biti ni skrajnuti od velikih lanaca i proizvođača, već cenjeni i poštovani kerberi našeg identiteta.
Festival „Ukusi Vojvodine“ je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i restorane u kojima se neguje tradicionalna vojvođanska kuhinja. A kako predstaviti proizvođače i prodavce hrane i pića ako ne ponuditi proizvode na probu?
Svi zainteresovani za tradicionalnu vojvođansku kuhinju dolaze na festival „Ukusi Vojvodine“, pa dođite i vi, da ne zaboravimo ono u čemu smo tako dobro uživali.
Ako ste zaboravili ili nikada niste ni probali kitnikez ili perkelt, ne smete propustiti festival „Ukusi Vojvodine“


Označeno sa :
25. 09. 2017.

Kursna lista