SERBIA FASHION WEEK – Novi Sad

Datum održavanja: 20. 4. 2017. – 26. 4. 2017.
Tip: Kulturna dešavanja (Teatar, Književnost, Festivali, Film, Folklor, Umetničke kolonije)
Lokacija: Master Centar kongresnog centra Novosadskog Sajma
Organizator: Nacionalna komora za modu Srbije
Adresa: Bulevar Cara Lazara 79b, Novi Sad
Telefon: +381 (0)63 30 20 22

Serbia Fashion Week, pod licencom Evropskog saveta za modu organizuje Nacionalna komora za modu Srbije. Serbia Fashion Week je događaj od izuzetnog značaja za Grad Novi Sad, a ponosno je predstavljao i deo aplikacije za kandidaturu Grada Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu. Serbia Fashion Week je dugotrajni projekat koji radi na stvaranju ekonomskog razvoja i prilika za sledeću generaciju dizajnera mode, aksesoara i tekstila dok se Srbija priprema za integraciju u Evropsku Uniju. Ova nova talentovana generacija će biti bitna za buduća otvaranja novih radnih mesta kao i za ekonomski razvoj zemlje.

Za samo četiri godine,  od „nultog“ koji je posetilo 2,000, danas ovu manifestaciju poseti više od 30,000 posetilaca. Po statistikama iz Francuske, Serbia Fashion Week je trenutno peta najveća nedelja mode u Evropi. Zahvaljujući kvalitetnom programu i brojnim internacionalnim medijima, doprinosi stvaranju pozitivnog imidža Srbije u svetu, kao atraktivne turističke i ekonomske destinacije.  Serbia Fashion Week je savršeno “oruđe” koje pokazuje svetu svu energiju, mladost i entuzijazam ne samo svojih talentovanih dizajnera, već i svog vrsnog stvaralaštva i sektora proizvodnje.

Kao poslovni prozor u svet, Serbia Fashion Week je savršeno medijsko oruđe koje već pomaže Srbiji da obezbedi njen internacionalni identitet kako kulturnog centra, tako i da promoviše srpsku modu, aksesoare i tekstilnu industriju, proizvodnju i turistički sektor.


Označeno sa :
13. 10. 2017.

Kursna lista