TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU U BUDIMPEŠTI

Turistička organizacija Vojvodine će se u periodu od 02. do 05. marta tradicionalno predstaviti na sajmu turizma „UTAZAS“ u Budimpešti. Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, predstaviće se više od 20 predstavnika lokalnih turističkih organizacija i predstavnika turističke privrede iz cele Vojvodine.

U subotu 04. marta, na sajmu će biti održana konferencija za novinare, a predstavnici Kikinde će promovisati manifestaciju „Dani ludaje“. Istog dana će se u ambasadi Republike Srbije održati prezentacija turističkih potencijala Srbije, sa ciljem da se unapredi turistička saradnja između Republike Srbije i Mađarske, a na inicijativu Trgovinske i industrijske komore Budimpešte. Tom prilikom govoriće zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Pavle Počuč, direktorica Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović i predstavnici Severnobanatskog, Raškog i Moravičkog upravnog okruga.

Turistička organizacija Vojvodine će na sajmu i pratećim događajima predstaviti turističku ponudi cele Vojvodine sa naglaskom na Novi Sad i Suboticu kao destinacije gradskog odmora, zatim kulturno nasleđe, salaše, čarde, vinske regione i gastronomsku ponudu, turističku ponudu Dunava i Tise, aktivni odmor i biciklističke rute.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistku Srbije, u 2016. godini Vojvodinu je posetilo 16,2% više turista iz Mađarske nego u 2015. godini. Oni su ostvarili 40,3% više noćenja nego u istom preiodu prethodne godine. Turisti iz Mađarske su među prvih 5 prema brojnosti u Vojvodini.

 

 

 

 


Označeno sa :
02. 03. 2017.

Kursna lista