KAŠTEL „BANATERRA“ – Srpska Crnja

Adresa: Jakšićevo naselje bb, Srpska Crnja
Telefon: +381 (0)23 811 360, +381 (0)23 812 636

Kaštel Banatera je letnji dvorac nemačkog generala Franca Nojhauzena (Franz Neuhausen) sagrađen za vreme Drugog svetskog rata i pripada najmlađoj generaciji dvoraca u Vojvodini. Dvorac je zahvaljujući ruskoj arhitekturi, nemačkoj preciznosti i pregalaštvu domaćih graditelja osmišljen, projektovan i građen tako da svojim gostima u čarima prelepe banatske ravnice pruži nezaboravan odmor i uživanje uz neizbežne domaće gastronomske specijalitete. Imajući u vidu potrebe modernog života, za Vas smo, u autentičnom ambijentu, inspirisanom aristokratskom prošlošću, napravili spoj tradicionalnog i modernog. Dvorac je kompletno renoviran i modernizovan ne izgubivši ni najmanji deo šarma i aristokratskog duha koji nam je ostavljen u nasleđe.

Kaštel Banatera danas u svom sastavu ima veliku salu, kamin salu, lovačku sobu, vinski podrum, mini spa centar, tri master sobe, jednu junior sobu, jedan royal apartman i devet mansardnih soba. Zahvaljujući vrhunskoj ponudi hrane i pića i drugim pratećim sadržajima Kaštel Banatera je opremljen tako da u potpunosti zadovolji potrebe lovnog, poslovnog i porodičnog turizma. Kuvari sa međunarodnim iskustvom pripremaju za Vas specijalitete od najkvalitetnijih sastojaka. Izbor hrane u Kaštelu Banatera je bogat i raznovrstan, a posebno smo ponosni na jela od divljači i sveže rečne ribe, raznovrsne salate i ukusne sireve. Vrhunski gastronomski užitak možete upotpuniti poznatim rakijama od voća, kao i kvalitetnim crnim i belim vinima.

Kaštel Banatera nalazi se na udaljenosti od 125 km severoistočno od Beograda, i svega 100 metara od granice sa EU, na putu za Temišvar. Iz pravca Beograda i Novog Sada, do Kaštela Banatera najlakše se dolazi prateći put od Zrenjanina ka Srpskoj Crnji.
GPS koordinate: 45.746837, 20.698794 (N45 44 48; E20 41 55).

 

 

 


27. 12. 2012.

Kursna lista