LOVIŠTE „DELIBLATSKA PEŠČARA“

Adresa: Maksima Gorkog 24, Pančevo
Telefon: +381 (0)13 742 889

Lovište „Deliblatska peščara“ Pančevo ukupne je površine 31.036,55 ha, od čega je pod ogradom 2.410 ha („Dragićev hat“ 1850 ha).Glavne vrste krupne divljači su jelen i divlja svinja, a prateća vrsta srneća divljač. Od sitne divljači mogu se loviti divlje patke i divlje guske jer se lovište naslanja na Dunav. Lovište spada u ravničarski tip sa nadmorskom visinom od 70 do 85 m. Lovište je udaljeno od aerodroma „Beograd“ 50 km i 150 km od Novog Sada. Smeštaj je u lovačkoj kući kapaciteta dva apartmana i dve jednokrevetne sobe. Lov krupne divljači se organizuje u ograđenom i otvorenom delu lovišta. Lov jelena i divlje svinje se organizuje sa visoke čeke.

Deo lovišta “Labudovo okno” obuhvata 2.300 ha površine močvarnih terena, tok i priobalje Dunava, ade Žilovu i Čibukliju. Izuzeno brojne divlje patke i divlje guske, privlače domaće i inostrane lovce-turiste. Godišnjim planom gazdovanja predviđeno je odstrel 2.300 divljih pataka i 400 divljih gusaka.

Lovište “Deliblatska peščara” nudi smeštaj u apartmanima, jednokrevetnim i dvokrevetnih sobama u lovačkim kućama “Dragićev hat”, “Dubovac” i EC “Čardak”; trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama u lovačkim kućama “Marina”, “Šumarak”, “Flamunda” i “Dolina”, koje lovcima obezbeđuju pun komfor uz odličnu domaću kuhinju i specijalitete od divljači i ribe. Lovištem gazduje JP “Vojvodinašume” Petrovaradin, Šumsko gazdinstvo “Banat” Pančevo.

 


16. 12. 2012.

Kursna lista