BANJE VOJVODINE

Kako zimski meseci ostaju za nama i bliži nam se letnja sezona, vreme je da se upoznamo sa banjama Vojvodine. Vojvodina je bogata termomineralnim izvorima i kao takva predstavlja pogodno područje za izgradnju banjskih kompleksa. Najpoznatije banje Vojvodine su Banja Junaković, Banja Vrdnik, Rusanda, Banja Kanjiža, Banja Pačir, Slankamen.

Na krajnjem severozapadu Vojvodine, 4,5 km udaljena od Apatina i Dunava, na samoj ivici prelepe šume nalazi se Banja Junaković. Po kvalietetu ove vode Banja Junaković je u istom redu sa vodama čuvenih svetskih banja, u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku.

U ovom banjsko – rekreativnom kompleksu bazen predstavlja najveću atrakciju u letnjim mesecima, a gostima su na raspolaganju i teniski tereni, moderna osmostazna kuglana, napravljena po standardima Svetske kuglaške federacije BNBA – NBC, a za malo mirniji odmor tu su „Staza zdravlja“ kroz Park šumu „Junaković“ gde postoji mogućnost iznajmljivanja bicikla i obilaska okolnih ineteresantnih mesta.

Wellness ponuda je u banji Junaković bogata, vredno je izdvojiti opuštanje uz različite vrste masaža, negu lica i tela, marokanski wellness, wellness vikend za dvoje, podvodnu masažu, finsku saunu.

Iako je čuvena po najvećem bazenu u zatvorenom prostoru u Srbiji, Banja Termal u Vrdniku vam nudi i olimpijski bazen na otvorenom, odnosno dečje bazene na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Sa termalnom vodom, konstantne temperature od 32,8°C svi bazeni nude Vam vrhunsko uživanje, a u specijalizovanom terapeutskom bazenu i oporavak prema vašim potrebama.

Banja Kanjiža je 2003. godine uvela nove, savremene usluge welnes sadržaja, koji nude relaksaciju pomoću prirodnih resursa, koji objedinjuju regeneraciju, osveženje, rekreaciju, prevenciju i negu lepote uz stručni nadzor. Od početka do danas, wellness program se proširio. Po svim sadržajima i karakteristikama u potpunosti odgovara svetskim standardima i čeka svoje goste u prelepom , novom ambijentu.

U neposrednoj blizini Bačke Topole a i Subotice, nalazi se Pačirska banja, prelepo uređeno kupalište sa termalnom vodom jedinstveno u Vojvodini i uopšte u ovom delu Evrope.

Topla voda u Pačiru dolazi sa 1400 metara dubine i slana je, što čini odlazak u ovu banju jedinstvenim iskustvom.Pačirska banja ima jezero površine 2.000 kvadratnih metara, a otvorena su i dva bazena u zatvorenom prostoru koja su dostupna i zimi. Imaju oblik malih jezera, a dubina vode se povećava ka sredini i dostiže 1,70. Dno je pokriveno oblim kamenjem koje izuzetno prija stopalima pri hodu u vodi.

Osim navedenih banjskih kompleksa u Vojvodini se nalaze brojni wellness centri u okviru hotela, kao što su wellness centri u hotelu Prezident na Paliću, zatim u hotelu „Vila Breg“  u Vršcu, hotel „Solle mio“ u Novom Sadu, hotel „Premier Aqua“ Vrdniku.


Označeno sa :
01. 03. 2019.

Kursna lista