“BOŽIĆNA ULICA“ U RUMI


Turistička organizacija opštine Ruma po treći put organizuje „Božićnu ulicu“, manifestaciju koja će svojim trajanjem povezati katolički i pravoslavni Božić. U periodu od 23. decembra 2013. do 08. januara naredne godine na Glavnom gradskom trgu u, za tu priliku formiranoj ulici od kućica sa tridesetak štandova, brojni izlagači će se predstaviti sa raznovrsnom ponudom. Počev od kulinarskih specijaliteta karakterističnih za ovo podneblje, preko, vina, rakije, meda, kolača i zimnice, na prodaju će biti izloženi i umetnički i predmeti domaće radinosti, novogodišnji ukrasi, knjige i sve drugo što doprinosi  atmosferi  božićnih i novogodišnjih  praznika.

„Božićna ulica“ biće svečano otvorena 23. decembra u 12.00 časova prigodnim programom mališana iz „Poletarca“, a posebni sadržaji planirani su za 26, 27. i 30. decembar ove i 8. janura naredne godine.

26. decembra u 12.00 časova u KC klubu, u povodu božićnih praznika i ispraćaja stare i dočeka nove godine, biće  program namenjen deci, što podrazumeva njihovu animaciju i oslikavanje.

27. decembra u 12.00 časova na Gradskom trgu biće održana predstava „Deda Mraz i Kraljica pokvarenih igračaka“, a 30. decembra  predstava „Čarobna šuma“, koja će se takođe održati na Glavnom gradskom trgu od 12.00 časova.

U okviru „Božićne ulice“ predviđen je i konkurs  za najlepši  izlog, balkon i dvorište. Prijavljivanje traje od 10. do 30. decembra 2013. godine u Turističkoj organizaciji opštine Ruma, Glavna 172, telefon 022 470 655, e-mail:  ruma.too@gmail.com

08. januara  naredne godine od 19.00 časova u Zavičajnom muzeju Ruma zakazano je otvaranje samostalne izložbe fotografija autorke Vere Dimov iz Rume. Tom prilikom biće i proglašenje najlepšeg rumskog  izloga, balkona i dvorišta u novogodišnjem ruhu i dodela nagrada.

Poseban deo u programu „Božićne ulice“ biće verski sadržaji u organizaciji pravoslavne i katoličke crkve, koji će se odvijati  dan uoči Božića po Gregorijanskom kalendaru i za Badnji dan i  veče uoči ovog velikog crkvenog praznika po Julijanskom kalendaru. Tom prilikom će na Gradskom trgu uz prigodan program biti organizovano paljenje Badnjaka.


Označeno sa : ,
16. 12. 2013.

Kursna lista