ČARDA „BRUNAI“ – Kupusina

Adresa: Vikend naselje Budžak bb na Monoštorskom Dunavcu, Kupusina
Telefon: +381 (0)64 238 22 75 (Dragomir Gromilović)

Monoštorski Dunavac na starom toku Dunava, nedaleko od Apatina, predivno je mesto za pecanje. Na obali Dunavca, na mestu gde je nekada bio zimovnik za brodove, nalazi se čarda Brunai. Naziv je dobila po prezimenu porodice koja je nekada posedovala imanje na ovom čarobnom mestu. Izgrađena rukama vlasnika, uz pomoć prijatelja i rođaka, čarda je zamišljena kao svratište pecaroša, pa je to i postala. U ambijentu ribolovačkih trofeja i ribarskih mreža, prepričavaju se doživljaji i legende o ulovljenim rečnim grdosijama.
Ovo je i čarobni kutak za brojne turiste željne prirode i doživljaja u etno ambijentu i bujnom zelenilu. Glavni mamac za dolazak je ukusni riblji paprikaš na koje dolaze poznati i nepoznati gosti iz bliže okoline, ali i udaljenih krajeva.
Čarda ima prenoćište za ribolovce, sređen mol i vezove za čamce koji se mogu iznajmiti za pecanje u prostoru od dvadesetak kilometara nekadašnjeg toka Dunava i obližnjim barama, koje je Dunav, promenivši tok i skrativši put, stvorio još 1830. godine. Ovo područje Gornjeg podunavlja je jedna od najlepših prirodnih oaza u srednjem toku Dunava i svaki boravak u predelima, gde se često može ići samo čamcem i peške, predstavlja svojevrstan doživljaj. Na čardi postoje i mesta za razbribrigu – bilijarski sto i igralište za odbojku.

 


Označeno sa : ,,
21. 11. 2012.

Kursna lista