ČARDA SA PRENOĆIŠTEM „ZLATNA KRUNA“ – Apatin

Adresa: Ive Lole Ribara bb, Apatin
Telefon: +381 (0)25 773 731,+381 (0)25 773 73, faks: +381 (0)25 778 100

U jednoj od najmodernijih čardi na Dunavu, „Zlatnoj kruni“ u Apatinu, gradu poznatom po pivu i ribljem paprikašu, 4 člana porodice Višekruna imaju više od 100 godina staža u spravljanju ribljih specijaliteta.

U čardu Željka i Branka Višekrune, svraćaju mnogobrojni domaći i inostrani gosti. Pečat čuvenom Apatinskom ribljem paprikašu daje njihov otac Marko. On je za 4 decenije svakonevnog kuvanja postavio granicu najvišeg kvaliteta: paprikaš mora biti gust, ljutkast i uvek isti – neponovljiv!

Velika sala i prelepa terasa, za 200 gostiju, pogodne su za organizovanje raznih svečanosti i poslovnih ručkova. Pred gostiju iz Apatina, Sombora, Novog Sada, Subotice, Beograda i drugih gradova, u čardu svraćaju i namernici iz Mađarske, Nemačke, Austrije, Švedske, Belgije i drugih zemalja.

Čarda Zlatna kruna pruža i usluge smeštaja, kapaciteta od 20 ležaja u dve jednokrevetne, sedam dvokrevetnih soba i jednom luksuznom apartmanu. Sve sobe su vrhunski opremljene, sa kupatilom, mini-barom, TV, bežičnim internetom i telefonom, a ceo objekat je klimatizovan.

Zaslugu za visok ugled „Zlatne krune“ imaju i ribari koji razapinju mreže u dubinama Dunava i u čardu svakodnevno donose svežu ribu.

Čarda je na apatinskom dunavkom keju, na jednoj od najlepših okuka velike reke u našoj zemlji. Desetak kilometara vidika dunavskog prostranstva i lepote Kopačkog rita, preko reke, na hrvatskoj obali Dunava, samo su deo prirodnih lepota koje je reka napravila. U okolini čarde, na levoj obali Duanva, nalazi se Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje. Rukavci, guste šume, i močvare pružaju utočište velikom broju ptičjih vrsta i idivljači…A sve to u „Zlatnoj kruni“, nezaboravnom gurmanskom doživljaju i mestu gde Dunav odnosi umor i brige!

Objekat raspolaže sa:

  •  100 sedišta u klimatizovanoj sali i 100 na terasi pored Dunava
  •  1 trokrevetna, 6 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne sobe i 1 luksuzni četvorokrevetni apartman (ukupno 21 ležaj)
  •  Parking 30 automobila
  •  Pristan za čamce
  •  Plaćanje: visa i dina

15. 11. 2012.

Kursna lista