DANI VOJVODINE U BEOGRADU

Manifestacija „Dani Vojvodine u Beogradu“, održava se 23. i 24. juna 2018. godine. Manifestacija predstavlja posebnu programsku celinu u okviru privredno- turističke manifestacije „Serbika“ koja se održava na Sava promenadi u Beogradu i kojoj je Turistička organizacija Vojvodine, regionalni partner. Na manifestaciji će biti predstavljene najbolje destinacije, restorani i proizvođači hrane i pića iz cele Srbije, sa ciljem da se na jednom mestu na zanimljiv i edukativan način, domaćim i stranim gostima prezentuje gastronomska kultura i turistička ponuda naše zemlje. Manifestacija je prodajno- izložbenog karaktera.

Na ovoj manifestaciji predstaviće se:
Turističke organizacije I opštine: Stara Pazova, Vršac, Bačka Palanka, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Kikinda, Bač, Beočin, Novi Bečej, Plandište, Temerin, Inđija, Bački Petrovac, Apatin, Sremska Mitrovica, Žabalj, Bač, Bačka Topola I Kovin I Deliblatska peščara.
Udruženje žena Kovinke ( Rukotvorine I stari zanati)
Farma “Srećna koza(kozji sirevi)
Udruženje građana “ Čuvari tradicija I običaja Banatske vojne granice)
Deliblatska čarda
Proizvođači meda iz Deliblatske peščare
Vinarija “Brindza”
Pčelarstvo Borenović
Udruženje vinara “Sveti Trifun” Dolovo
Udruženje žena “Veliko hrabro srce” Malo Bavanište
Podrum kupinovog vina “Tatalović” iz Kupinika
Poljoprivredno gadinstvo Todorovski” iz Plandišta- vino od meda I višnje
Poljoprivredno gazdinstvo “Čalić” iz Plandišta- proizvodi od bamije I čičkoke
Aktiv žena “Oko” Hajdučica- specijaliteti slovačke kuhinje
“Srećna koza” iz Vel. Gaja- kozji sir
Apatin će predstaviti svoju gastronomsku manifestaciju “55 Apatinske ribarske večeri” , dok će udruženje “Vredne ruke predstaviti svoje ručne radove.
TOO Žabalj će se predstaviti sa 3 programa za jednodnevne izlete: Stara luka potiskih velikana, Jegrička lepotica I Golf I lubenica gde će biti moguća degustacija I prodaja sireva PG Radišić iz Čuruga.
Ove godine akcenat je stavljen na gastronomiju, tako da će posetioci moći uživati u različitim ukusima jela specifičnih za Vojvodinu. Osetićete miris kuhinje naših baka jer Vojvođani s ponosom čuvaju kulinarsku tradiciju ovih prostora. Naravno tu su nezaobilazna I vina po kojima su čuveni vojvođanski predeli.


Označeno sa :
08. 06. 2018.

Kursna lista