DANI VOJVODINE U ISTRI

Po prvi, ali svakako ne i poslednji put Turistička organizacija Vojvodine, od 14. do 16. juna organizuje manifestaciju “Dani Vojvodine” u Istri. Na nekoliko lokacija, uz raznovrstan program Vojvođani će predstaviti svo bogatstvo dinamične ravnice. Na glavnom gradskom trgu Portarata, 14. juna u 21 čas će se održati koncert gde će posetioci moći da uživaju u zvucima altermativne muzike koju izvodi grupa Vrelo, kao i u izvođenju gudačkog kvarteta “Panonija”.

Turističke organizacije opština Vojvodine predstaviće se sa svojom bogatom turističkom ponudom kako bi se promovisao etno turizam, gastronomija, vinske rute i ostali turistički potencijali AP Vojvodine. Zajedno sa Istarskom županijom Turistička organizacija Vojvodine jeuspostavila novi cilj, a to je obnova višegodišnjeg prijateljstva, kontakata i saradnje dve regije. Obe regije zainteresovane su za zajedničko osnaživanje ne samo u oblasti turizma i kulture već i da se ta saradnja proširi i na druge oblasti. Sve ove akcije sprovode se u cilju formiranja zajedničkog turističkog proizvoda, dve regije koji bi bio plasiran na trećem tržištu.

Manifestacija „Dani Vojvodine“, pokazala se kao primer dobre prakse na osnovu dosadašnjeg iskustva održavanja ovog već tradicionalnog događaja u gradovima: Beograd, Budimpešta, Temišvar, Zlatibor, Podgorica, Banjaluka, Bijeljina.

Turistička ponuda tokom letnje sezone

Vojvodina svakako jeste jedno od važnih turističkih destinacija za turiste iz Srbije i inostranstva, bilo da je to poseta salašima, Novom Sadu ili manastirima na Fruškoj gori. Sve zanimljivije takođe postaju i vinarije, i one male porodične ali i one koje mogu da ugoste veće grupe. Tokom letnjeg perioda postoji bezbroj mogućnosti odmora i aktivnosti na plažama vojvođanskih reka i jezera, u Bačkom Petrovcu, nalazi se Aqua park “Petroland”, najveća do sada izgrađena turističko-zabavna atrakcija u Srbiji. Fruška gora je nezaobilazna za sve izletnike koji žele da uživaju u pešačkim, biciklističkim stazama, bogatim riznicama 16 pravoslavnih manastira ili da posete neku od mnogobrojnih vinarija i probaju bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje.


Označeno sa :
08. 06. 2018.

Kursna lista