DOM UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA – Sombor

Adresa: Staparski put 1a, Sombor
Telefon: +381 (0)25 433 660

Dom učenika srednjih škola u Somboru osnovan je 1963. godine i bio je namenjen za potrebe smeštaja učenika Učiteljske škole. Danas je Dom jedina ustanova za smeštaj 212 učenika svih srednjih škola u Somboru i studenata Učiteljskog fakulteta.

Dom učenika je ustanova učeničkog standarda u kojoj su smešteni učenici srednjih škola i studenti Učiteljskog fakulteta. Dom raspolaže sa ukupno 232 ležaja od toga je 44 dvokrevetne sobe sa kupatilima i 36 četvorokrevetne sa etažno higijensko-sanitarnim čvorom. Osim smeštaja, Dom je u mogućnosti da obezbedi ishranu. Raspolaže sa: savremeno opremljenom kuhinjom kapaciteta 1.500 obroka dnevno, restoranom i višenamenskim prostorom, salom za sastanke, TV salom, više prostorija za manji broj korisnika sa klima uređajima. Tokom slobodnog vremena učenici i strudenti su u mogućnosti da koriste otvorene terene za mali fudbal, košarku, rukomet sa asfaltnom podlogom kao i savremeno opremljenu teretanu.

U sklupu Doma se nalazi Galerija u kojoj se organizuje oko 10 likovnih izložbi godišnje. Galerija raspolaže sa 150 slika. U okviru doma radi dispanzer za dijabetes Doma zdravlja MC „Dr. Radivoj Simonović“. Dom poseduje biblioteku sa oko 4.000 knjiga, lektira, rečnika i enciklopedija, kao i određeni broj knjiga na jezicima nacionalnih manjina, na mađarskom i rusinskom.

Svakog vikenda tokom školske godine postoji mogućnost prihvata organizovanih grupa do 50 učenika. Tokom zimskog i letnjeg školskog raspusta, ukupno oko 70 dana godišnje, u Domu se u okviru dopunske delatnosti organizuju razni kampovi, najviše sportski, likovne kolonije i druge aktivnosti gde je potreban smeštaj i ishrana učesnika.


01. 12. 2012.

Kursna lista