KONFERENCIJA POVODOM OTVARANJA PROJEKTA „IDENTIS“

IDENTIS-Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region

Danas se u 12 časova, u Privrednoj Komori Vojvodine održava press-konferencija povodom otvaranja projekta “Integrated Developmnent of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region.”

Turističkoj organizaciji Vojvodine, dodeljen je još jedan projekat (IPA-CBC) sa Republikom Mađarskom, pored projekta ViCTour, koji se realizuje u saradnji  sa Republikom Hrvatskom, a utiče na unapređenje kulturnog turizma u Sremu. Kao vodeći partner na projektu Turistička organizacija Vojvodine, zajedno sa Čongrad županijom unaprediće još jedno područje u Vojvodini. Reč je o Potisju i jedanaest opština koje su njime obuhvaćene.

Projekat “IDENTIS” ( Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region) predstavlja udruženu inicijativu oba partnera uključenih u svaki segment razvoja. Prioritet je rešavanje problema vezanih za manjak turističke ponude. Partneri su se usaglasilli oko potencijala jedinstvene turističke ponude ovog regiona, koja bi mogla biti zanimljiva kako lokalnom stanovništvu, tako i inostranim turistima. Očekivani glavni rezultat projekta je povećanje broja posetilaca kulturnog nasleđa i atrakcija u Potisju, kao i uspostavljanje saradnje između turističkih organizacija, operatora, kompanija i stanovništva dve susedne države.

 

 


Označeno sa :
29. 11. 2018.

Kursna lista