ЛЕТЊИ ОДМОР НА ВОЈВОЂАНСКИ НАЧИН

Војвођани своју понуду најлепших плажа, купалишта и базена радо деле са својим гостима из других делова Покрајине, Србије и других земаља. Ту понуду чине широке пешчане плаже на обалама највећих река Дунава, Тисе и Саве, као и обале многобројних језера.

Дунав

Уколико се налазите на обалама реке Дунав, препоручујемо да посетите:

Штранд је сигурно једна од најпознатијих плажа на Дунаву, уједно представља симбол Новог Сада и има своју дугогодишњу традицију. Посетиоцима нуди широк спектар активности, забаве и разоноде. Поред дуге пешчане плаже, налазе се и травнате површине, бројни спортски терени и забавни садржаји за децу. Такође, Штранд нуди разнолику понуду кафића, барова и ресторана те је популарно место и у вечерњим сатима.

У Бачкој Паланци налази градска плажа на обали Дунава која је опремљена тушевима, кабинама, лежаљкама и тршчаним сунцобранима.  За све љубитеље спортских активности, у близини се налази Спортско-рекреативни центар Тиквара са халом и теренима на отвореном.

Беочинска градска плажа налази се на десној обали Дунава,. Пространа пешчана плажа може да прими око 1.000 посетилаца, а поред уживања на песку, на располагању су и травнате површине и ресторан.

Градска плажа у Чортановцима, окружена је густим шумама, на обронцима Фрушке горе. Уређена и опремљена кабинама за пресвлачење, тушевима, летњиковцима, дечијим игралиштем и спортским теренима.

Тиса- мирна равничарска река идеално је место за одмор у летњим месецима.

Идилична плажа у Кањижи има уређено игралиште, базен за децу, спортске терене за одбојку, као и излетиште.

У непосредној близини пешчане плаже у селу Мол, налази се рекреациони центар Тисин цвет, са дечијим игралиштем, рестораном-преноћиштем и теренима за разне врсте спортских активности. Свакако не мање значајне су: пешчана плажа на Старој Тиси у Чуругу, плажа Бабатово код Елемира и пешчана плажа код Сенте.

 Сава

Најпознатије плаже на реци Сави су: Градска плажа у Сремској Митровици (Бриони) и плажа 29. новембар.

Језера

На војвођанским језерима, уживаћете на мирним и тихим равничарским водама, чије ће туристичке могућности задовољити и најпробирљивије туристе: Зобнатичко језеро (Бачка Топола), језеро Провала (општина Бач)  језеро Брује (Ердевик), језеро Пескара (Зрењанин), језеро Тиквара (Бачка Паланка).

Сасвим другачију понуду имају базени и аква паркови – туристичка гужва, забава и разонода су им главне карактеристике. Велики број младих људи, готово свакодневно овде проводи своје слободно време.

Дечији рај – Петроленд

Петроленд је највећа, до сада изграђена, туристичко-забавна атракција у Србији, и представља један од најмодернијих аквапаркова у ширем окружењу. Усаглашен је са потребама свих генерација, што га чини идеалним за породичне посете.

Нуди широку понуду, од обичних базена, преко базена са тобоганима, таласима, воденим масажама, до базена који су намењени само деци.

Туристички комплекс Хоризонт – Сурдук, представља комплекс од пет отворених базена, са бројним садржајима.

Туристичко насеље Relax“, смештено је у мирном амбијенту, у Ковачици, удаљено је свега 45 км од Београда, 100 км од Новог Сада. Овде можете уживати у отвореним и затвореним базенима, као и додатним садржајима.

Карловачко острво (Малдиви, Мајмунско острво), назив је спруда са предивним пешчаним плажама, који се при ниском водостају појављује тачно преко пута Сремских Карловаца.


Означено са :
28. 06. 2019.

Курсна листа