ЛОВ У ОПШТИНИ ЖИТИШТЕ – Житиште

Адреса: Цара Душана 7, Житиште (ЛУ Житиште)
Телефон: +381 (0)23 821 039, +381 (0)63 81 39 861

Подручје општине Житиште има веома богату понуду и дугу традицију ловног туризма, ловачка друштва постоје у сваком насељеном месту, а присутан је и атрактиван избор ловачке понуде нарочито погодан за иностране госте. Ловиштима управља удружење „Стари Бегеј Житиште“, које се састоји од 10 секција, које имају преко 600 чланова. Удружење располаже савременим ловачким домовима погодним за прихват и одмор ловаца. Ловиште располаже са бројним лово-техничким објектима па је притом знатно олакшан лов. Ловну основу чине: дивља свиња, срна и јелен европски на којег је дозвољен само фото-лов. Ловиште располаже са многобројном популацијом зеца које је познато да се поред редовног одстрела зеца врши и хватање мрежом ради продаје у друга ловишта, а све то ради изузетног генетског потенцијала зеца са ових простора. Поред зеца у ловишту се налазе и остале врсте дивљачи: фазан, јаребица, препелица, дивља патка, дивља гуска, шљука, пловка и остале птице мочварице. Од предатора налазе се: лисица, јазавац, а од скоро у неким деловима ловишта се појавио шакал.
Ловна сезона почиње 16.04. отварањем лова на трофејног срндаћа, а касније се наставља са узгојно-селективним одстрелом. 01.08. отвара се сезона на препелицу која на свом путу из Северне Европе према Алжиру налази станиште у нашим крајевима, то је веома атрактиван лов где ловци имају прилику да испуцају много више патрона него у осталим врстама лова због велике бројности препелице која се у том периоду налази у нашим крајевима.
Од 16.10. почиње главна ловна сезона па наши ловци имају прилику да угосте многе пријатеље из земље и иностранства. Велика популација зеца и фазана пружа гостима изузетан осећај лова, цене одстрела су у складу са ценовником Ловачког Савеза Србије.


Означено са : ,,
24. 12. 2012.

Курсна листа