TERMINAL „Music & Arts“ FESTIVAL

Datum održavanja: Jun
Lokacija: Sombor
Organizator: UG Terminal 3

„Spoj više umetnosti u jednu celinu, i to u srcu raskošnog grada Sombora, doneo je ovom gradu novu svežinu…“
Terminal „Music & Arts“ Festival je internacionalni muzički i umetnički festival.

2016. je Terminal imao svoju premijeru, u 2017. je nastavio da se razvija, a krajem juna 2018. Terminal će imati svoje 3. izdanje!
Organizovan je od strane UG Terminal 3, koje čine profesionalci iz različitih oblasti, i koje vuče želja da svoj grad promovišu i da njegovu kulturnu scenu razvijaju u urbanom duhu, pri tome naglašavajući sve lepote, kvalitete, i potencijale samoga grada i njegove jedinstvene sredine.
Terminal kao festival predstavlja tačku susreta umetnika, muzičkih izvođača, gostiju i građana grada, gde se u toku trajanja festivala oživljava i internacionalizuje kulturna scena Sombora kroz umetnička i muzička dešavanja, gde se utiče na razvoj i svest kroz edukativne radionice, gde se gradi posebna bliska veza umetnika i posetilaca kroz dnevne tribine i dijaloge!
Terminal se u prve 2 godine razvijao u svakom mogućem smislu. Od autentičnog ambijenta u samom centru gradu Sombora, u dvorištu dečije biblioteke, do izazovnog sokolskog doma, i prelepog prirodnog ambijenta uz kanal… Od izložbe slika, do višednevne projekcije filmova kao bioskopa na otvorenom za sve stanovnike grada…Od promocije umetnosti i mladih slikara kroz radionicu za najmlađe, do radionica glume, baleta, slikanja, street art, virtualne realnosti… Od ideje da se grad ulepša i ostavi pečat lepog i inspirativnog, do velikog murala pored kojeg će prolaziti generacije.


Označeno sa :
11. 04. 2019.

Kursna lista