MARINA APATIN – Apatin

Adresa: Dunavska obala bb, Apatin
Telefon: +381 (0)25 51 50 068

U severozapadnom delu prostranih bačkih ravnica, na levoj obali Dunava, smestio se Apatin jedan od najlepših gradova Vojvodine.

Izuzetno povoljan geografski položaj, blizina reke i prirodna bogatstva ovog kraja (plodno zemljište, šume pored reke, obilje ribe po ritovima i rukavcima i divljač u šumama) oduvek su privlačili ljude da se ovde naseljavaju. Grad Apatin kao i celokupna teritorija opštine Apatin, leži na severnom delu reke Dunav, na njegovom protoku kroz Srbiju. Na područje opštine ulazi na 1409,5 km od izvora, a napušta ga na 1367 km, tako da ukupna dužina njegove „apatinske“ deonice iznosi 42 km.

Ne tako davno, tj. 2006. godine od strane JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“ iz Novog Sada izrađena je Studija mreže marina na Dunavu i AP Vojvodini koja predstavlja početnu fazu realizacije Projekta razvoja nautičkog turzma, kao jednog od prioriteta programa privrednog razvoja AP Vojvodine za period 2004-2007 godine. Osnovni kriterijumi na osnovu kojh su se utvrdile lokacije za izradu marina su takođe date u studiji i na osnovu njih je utvrđeno 56 potencijalnih makrolokacija za izgradnju marina među kojima je i Apatin. Marina u Apatinu je po tom dokumentu bila jedna od 13 primarnih makrolokacija za izgradnju u Srbiji.

Danas marina u Apatinu predstavlja najmoderniji objekat ove vrste na Dunavu, sa pontonima izrađenim po najsavremenijoj švedskoj tehnologiji od lakoplivajućeg betona. Dunavski zaliv u kome je smeštena, obezbeđuje odlične uslove za čuvanje plovila tokom zime.

Marina rasplaže sa 370 vezova,(svaki od vezova ima priključak na struju i vodu )te prostorom od 2500 m² za lagerovanje plovila na suvom („suvi vez“). Celokupan kompleks pokriven je video nadzorom, a o redu i sigurnosti u marini računa vodi i mornasko-čuvarska služba koja radi 24 časa,svih 7 dana u nedelji.

Pored akvatorije kompleks sadrži:

– Upravnu zgradu u kojoj se nalaze kancelarije uprave marine,recepcija,mornarsko-čuvarska služba, 8 studio apartmana,10 javnih kupatila,140 kabina za pecarošku i nautičku opremu, ronilački klub;
– Zgradu DOM SPORTOVA NA VODI u kojoj se nalazi restoran, vešernica, sala za seminare, udruženje sportskih ribolovaca BUCOV;
– Parking prostor unutar i van kompleksa;
– Spust za plovila;

Pored usluga iznajmljinja vezova,apartmana,biciklova,korišćenja spusta,vešernice itd. Gostima je u ponudi tokom sezone i vožnja Dunavom turističkim brodićem „ Apatinka“(ture od 1h,1,5h,2h).

Marina je otvorena tokom cele godine.

Radno vreme:
Administracija pon-pet ( 07 – 15 h )
Recepcija pon-ned ( 00 – 24 h ) – mogućnost plaćanja kreditnim karticama (VISA,VISA ELEKTRON, DINA CARD)
Mornarsko čuvarska služba pon-ned (00 – 24 h )
Kontakt:
Telefon: 025 / 515 00 68
E-mail: apatin.marina@gmail.com

Zahvaljujući sadržaju, te kvalitetu pruženih usluga, stvoreni su uslovi da upravo opština Apatin u avgustu mesecu 2015. godine dobije Rešenje kojim se utvrđuje prvi prihvatni objekat nautičkog turizma – MARINA u Srbiji.


Označeno sa : ,,
19. 11. 2012.

Kursna lista