2. SMOTRA VINSKIH VITEŠKIH REDOVA SRBIJE

Turistička organizacija Vojvodine, u saradnji sa Udruženjem vinskih viteških redova Srbije i Agencijom za izdavanje novina Berček&Berček, za jubilarni 50. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, u četvrtak, 05. oktobra, organizovaće 2. Smotru vinskih viteških redova Srbije.

Prilikom svečanog otvaranja Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, ceremoniju će uveličati predstavnici vinskih redova.

Nakon toga uslediće defile vitezova, obilazak Vinske ulice i štandova izlagača Sajma, a potom će biti organizovana konferencija za medije na kojoj bi se predstavili svi viteški redovi pojedinačno.
Vitezovina vina i predstavnicima medija obratitiće se i direktor Instituta za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima, doc. dr Dragoslav Ivanišević, koji će prisutne bliže upoznati sa istorijatom ove institucije duge 70 godina.
Tom prilikom biće organizovana i degustacija 5 vrsta vina proizvedenih od novostvorenih sorti Instituta, a koje će predstaviti Vinarija Petrović – Sremski Karlovci (Sila), Vinarija Vindulo – Temerin (Panonija) Vinarija Šijački – Banoštor (Neoplanta), Vinarija Despotika – Vlaški Do, Smederevska Palanka (Morava) i Vinarija MrđaninSremski – Karlovci (Probus).

Program 2. Smotre vinskih viteških redova Srbije:

10-10,30h okupljanje na glavnom ulazu Novosadskog sajma

11,00h Učešće na svečanosti otvaranja Sajma turizma

11,30-12,30h Defile vitezova vina uz obilazak Vinske ulice

13,00-15,00 Master hala, sala u restoranu (tzv. trougao):

– Davanje izjava predstavnicima medija

– Pozdravni govor domaćina, direktorice TO Vojvodina, Nataše Pavlović

– Predstavljanje svih viteških redova pojedinačno

– Doc. dr Dragoslav Ivanišević: 70 godina Instituta za vinogradarstvo

– Degustacija vina proizvedenih od institutskih sorti uz ketering i tamburaše.

Moderator programa je Miša Ćirić, vitez vinskog reda Monah Dorotej, Župa Aleksandrovac i vinskog viteškog reda Singidunum, Beograd.


Označeno sa :
04. 10. 2017.

Kursna lista