TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU PLACE2GO U ZAGREBU

U Zagrebu se u periodu 16. – 18. mart održava sedmi po redu međunarodni sajam turizma PLACE2GO, na kojem tradicionalno učestvuje i Turistička organizacija Vojvodine.

Na zajedničkom izložbenom štandu Turističke organizacije Vojvodine i Turističke organizacije grada Novog  Sada, u prostoru zagrebačke Arene, predstaviće se celokupna turistička ponuda pokrajine sa naglaskom na odmor na salašima, aktivni odmor, kulturnu ponudu, gastronomsku i vinsku ponudu kao i ponudu aktivnog odmora i cikloturizma.

Kao gosti suizlagači, zagrebačkoj publici i potencijalnim poslovnim partnerima, svoju ponudu predstaviće i Turistička organizacija Subotice, Privredna komora Vojvodine, Etno kompleks Vrdnička kula i hotel Premier Aqua, Prezident i Premier Prezident.

Drugog dana sajma, u subotu 17.marta sa početkom u 10.30h na centralnoj sajamskoj bini biće predstavljena mobilna aplikacija Turističke organizacije Vojvodine a istog dana predviđena je prezentacija vojvođanske hrane i vina, muzike i aktelnih turističkih programa za turističke novinare, agencije i poslovne partnere.

Sajam PLACE2GO ove godine okuplja više od 180 izlagača iz 20 zemaljaa očekuje se i preko 15 000 posetilaca. Uz klasičnu sajamsku izlagačku ponudu biće organizovani brojni interaktivni sadržaji i zanimljiva predavanja poznatih putopisaca, nagradne igre itd.

U 2017.godini na nivou cele države zabeleženo je 153.076 noćenja turista iz Hrvatske, što čini povećanje od 8% u odnosu na 2016.godinu, dok je u 2016.godini u Vojvodini bilo 21 472 dolazaka i 40 201 noćenja turista iz Hrvatske što je uvećanje od 7,2% u odnosu na 2015.godinu.


Označeno sa :
13. 03. 2018.

Kursna lista