TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU TURIZMA „GITF 2017“ U KINI

Zahvaljujući dobrim odnosima dva regiona, provincije Guandong (Guangdong) i Autonomne pokrajine Vojvodine, a uz podršku Pokrajinske vlade, Turistička organizacija Vojvodine predstavila se na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu turizma „GITF 2017“. Sajam se održao u periodu od 23. do 25. februara 2017. godine u glavnom gradu provincije Guandžou (Guanghzhou) u Kini.

Predstavnici Turističke organizacije Vojvodine su na ovom sajmu prezentovali turističku ponudu Vojvodine, ali i cele Srbije na sastancima koji su održani sa turističkim agencijama i turoperatorima. Sa njihovim predstavnicima razgovarano je o mogućnostima za dalju prezentaciju Srbije na kineskom tržištu, zatim o podsticajnim (incentive) putovanjima. Osim toga razgovarano je i o kongresnim i poslovnim putovanjima, te je predstavljen Kongresni centar „Master“, kao najveći kongresni centar u Vojvodini. S obzirom na interesovanje pokazano za prirodne lepote, razgovarano je i o mogućnostima za realizaciju specijalizovanih tura za kampove i boravak u prirodi.

Tokom  trajanja sajma održan je seminar na temu turističke ponude Balkana, u okviru kog su ukratko predstavljene zemlje bivše Jugoslavije. Od navedenih turističkih proizvoda poseban naglasak stavljen je na turističku ponudu Srbije, nakon čega je direktorka Turističke organizacije Vojvodine, prezentovala ključne turističke proizvode Srbije, odnosno Vojvodine. Tako je predstavljena turistička ponuda glavnog grada, zatim Zapadne Srbije a potom i turistička ponuda Vojvodine, Novi Sad kao Evropska prestonica kulture 2021. i EXIT festival. Takođe, naglašeno je da je Republika Srbija omogućila bezvizni režim za građane Kine.

U okviru promotivnih aktivnosti na štandu, posetioci sajma imali su priliku da uživaju u kadrovima promo filmova Turističke organizacije Vojvodine, Turističke organizacije Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ali i da se upoznaju sa turističkim programima agencija „Kompas“, „PanaComp“, „Bon Voyage“ i „Magelan“ iz Novog Sada i agencije „Walter travel“ iz Beograda. Za posetioce sajma su upriličene degustacije gastronomskih specijaliteta i vina iz vinarije „Fruškogorski vinogradi“, čije se vino izvozi na područje Kine.


Označeno sa :
28. 02. 2017.

Kursna lista