TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE PREDSTAVILA SE NA SAJMU „MITT“ U MOSKVI

Turistička organizacija Vojvodine, se u periodu od 13 do 15. marta  predstavila na 25-om po redu Međunarodnom sajmu turizma „MITT Moscow International Travel & Tourism Exhibition “ održanom u Moskvi. Na štandu Turističke organizacije Srbije, svoju ponudu su predstavili i Turističke organizacije Beograda, Novog Sada, Niša i Zlatibora, kao i Specijalna bolnica Gornja Trepča, Prolom i Lukovska banja i agencije R-Tours, Luna travel i Apelsin. Ovaj veoma značajan sajam turizma okupi preko 1.600 izlagača iz 187 zemalja i regiona, a poseti ga više od 25.000 profesionalaca iz oblasti turizma – turoperatori, turističke agencije, avio kompanije, hoteli i IT kompanije, mediji.

Pred početak sajma održana je i prezentacija Srbije za medije, u kom su predstavljeni turistički reusrsi cele Srbije i predstavljena je nova brošura Turističke organizacije Srbije, koja se odnosi na rusko kulturno-istorijsko nasleđe u Srbiji.

Turistička organizacija Vojvodine predstavila je celokupnu ponudu, sa posebnim naglaskom na kulturno nasleđe, manastire, ali i mogućnosti za kratki gradski odmor, aktivni odmor. Najveće interesovanje vladalo je upravo za odmore u prirodi i odmore koji su povezani sa kulturnim nasleđem, posebno verskim spomenicima, te se kao rezultat ovog sajma nametnula potreba za organizacijom promotivne ture za verski turizam, sa akcentom na fruškogorske manastire.

U Republici Srbiji broj turista iz Rusije se povećava iz godine u godinu. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2017. godini u Srbiji je bilo 15% više turista iz Rusije nego u 2016. Sličan trend je i u Vojvodini, koju je u 2017. godini posetilo više od 8.000 turista iz Rusije (porast od 16,1%). Turisti iz Rusije se nalaze među prvih 10 u APV.

 


Označeno sa :
16. 03. 2018.

Kursna lista