ODRŽAN ‘’ZLATNI KOTLIĆ VOJVODINE’’

Tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija ‘’Zlatni kotlić Vojvodine’’, čiji je pokrovitelj Turistička organizacija Vojvodine, održana je u nedelju 16.septembra u Bačkom Jarku na jezeru Udruženja sportskih ribolovaca ‘’Jezero’’ a u organizaciji Mesne zajednice Bački Jarak i Turističke organizacije opštine Temerin.
U takmičenju u kuvanju riblje čorbe i paprikaša učestvovalo je 22 ekipe iz Titela, Odžaka, Žablja, Kovina, Plandišta, Sombora, Bačkog Petrovca, Kikinde, Bačke Palanke, Pančeva, Srbobrana, Novog Sada, Subotice, Kule, Novog Kneževca, Novog Bečeja, Zrenjanina, Sremskih Karlovaca, Apatina, Stare Pazove, Bača i Temerina.
Stručni žiri u sastavu Janko Pinđer, Brašo Lapu i Vladan Subotin proglasio je sledeće pobednike:
Riblja čorba:
1. Ekipa ‘’ALFA’’, Novi Bečej
2. Nikola Savić, Novi Sad
3. Ekipa ‘’Šekspir’’, Šajkaš
Riblji paprikaš:
1. Vladimir Lovrić, Apatin
2. Ekipa ‘’Slobodni momci’’, Kula
3. Ekipa ‘’Banatski kulinari’’, Kikinda

Svi takmičari dobili su poklon pakete organizatora i sponzora, za prva tri mesta u obe kategorije obezbeđene su nagrade u vidu kotlića i poklon paketa Turističke organizacije opštine Temerin, a prvo mesto u obe kategorije dobilo je i izlet u banju Morahalom.
Turistička organizacija opštine Temerin, kao dobar domaćin, potrudila se da gostima manifestacije pokaže neke od turstičkih atrakcija u opštini Temerin, te je organizovana poseta Etno parku ‘’Brvnara’’ u Bačkom Jarku i ‘’Mojoj čardi’’ u Parku prirode Jegrička.


Označeno sa :
17. 09. 2018.

Kursna lista