ОТВАРАЊЕ IDENTIS ПРОЈЕКТА

Дана 29.11.2018. године, у Привредној Комори Војводине одржана је  конференција за медије поводом отварања пројекта “IDENTIS”  (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region).

На отварању прес-конференције о самом пројекту “IDENTIS” ( Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa  Region) уводни говор је одржао  Мр. Дејан Мак, менаџер пројекта. Потом су се публици обратили др Наташа Павловић, директор Туристичке организације Војводине, др Beáta Kovács, заменица председника, Владе жупаније Чонград и Смиљка Јовановић, Покрајински секретар за финансије.

Туристичкој организацији Војводине додељен је још један пројекат (IPA-CBC) са Републиком Мађарском, поред пројекта ViCTour, који се реализује у сарадњи  са Републиком Хрватском, а утиче на унапређење културног туризма у Срему. Као водећи партнер на пројекту, Туристичка организација Војводине, заједно са Чонград жупанијом, унапредиће још једно подручје у Војводини. Реч је о Потисју и једанаест општина које су њиме обухваћене.

Пројекат “IDENTIS” ( Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region) представља удружену иницијативу оба партнера укључена у сваки сегмент развоја. Приоритет је решавање проблема везаних за мањак туристичке понуде. Партнери су се усагласили око потенцијала јединствене туристичке понуде овог региона, која би могла бити занимљива како локалном становништву, тако и иностраним туристима. Очекивани главни резултат пројекта је повећање броја посетилаца културног наслеђа и атракција у Потисју, као и успостављање сарадње између туристичких организација, оператора, компанија и становништва две суседне државе.


Означено са :
10. 12. 2018.

Курсна листа