OTVARANJE IDENTIS PROJEKTA

Dana 29.11.2018. godine, u Privrednoj Komori Vojvodine održana je  konferencija za medije povodom otvaranja projekta “IDENTIS”  (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region).

Na otvaranju pres-konferencije o samom projektu “IDENTIS” ( Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa  Region) uvodni govor je održao  Mr. Dejan Mak, menadžer projekta. Potom su se publici obratili dr Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine, dr Beáta Kovács, zamenica predsednika, Vlade županije Čongrad i Smiljka Jovanović, Pokrajinski sekretar za finansije.

Turističkoj organizaciji Vojvodine dodeljen je još jedan projekat (IPA-CBC) sa Republikom Mađarskom, pored projekta ViCTour, koji se realizuje u saradnji  sa Republikom Hrvatskom, a utiče na unapređenje kulturnog turizma u Sremu. Kao vodeći partner na projektu, Turistička organizacija Vojvodine, zajedno sa Čongrad županijom, unaprediće još jedno područje u Vojvodini. Reč je o Potisju i jedanaest opština koje su njime obuhvaćene.

Projekat “IDENTIS” ( Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region) predstavlja udruženu inicijativu oba partnera uključena u svaki segment razvoja. Prioritet je rešavanje problema vezanih za manjak turističke ponude. Partneri su se usaglasili oko potencijala jedinstvene turističke ponude ovog regiona, koja bi mogla biti zanimljiva kako lokalnom stanovništvu, tako i inostranim turistima. Očekivani glavni rezultat projekta je povećanje broja posetilaca kulturnog nasleđa i atrakcija u Potisju, kao i uspostavljanje saradnje između turističkih organizacija, operatora, kompanija i stanovništva dve susedne države.


Označeno sa :
10. 12. 2018.

Kursna lista