OTVORENO PRVENSTVO AP VOJVODINE U DISCIPLINAMA DVOPREG I ČETVOROPREG

Datum održavanja: 12. 6. 2018.

Sportska manifestacija vožnje zaprega, fijakera, kroz čunjeve (disciplina C), biće održana u Somboru, 23.06.2018. u 14 časova na terenu F.K.Žak, Karađorđeva bb.
Toga dana ,takmičari će voziti za Otvoreno prvenstvo AP Vojvodine u disciplinama dvopreg i četvoropreg za decu, juniore i seniore, a u znak sećanja na Jovana Đurana, velikog majstora saračkog zanata, organizujemo trinaesti Memorijal “Jovan Đuran“. Po prvi put planiramo i takmičenje pod nazivom “Fijaker stari’’ – izbor najlepšeg somborskog fijakera-zaprege.
Od prošle godine, primenom zakona o sportu, Otvoreno prvenstvo Vojvodine u vožnji zaprega se održava prema pravilima svetske organizacije za konjički sport FEI, i Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline.
Krajem 2016.godine manifestacija „Memorijal Jovan Đuran“ je postala i nosilac regionalnog brenda “Bačka” REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE BAČKA DOO NOVI SAD.
Manifestacija XIII Memorijal “Jovan Đuran“ i otvoreno prvenstvo AP Vojvodine u vožnji zaprega je podržana od Grada Sombora i somborskih privrednika.

Više na:

https://www.youtube.com/watch?v=SJrkiaM8BmIhttps://www.youtube.com/watch?v=yUoAJhEKWuU


Označeno sa :
12. 06. 2018.

Kursna lista