ПРЕКО 200 МАНИФЕСТАЦИЈА У АВГУСТУ

Туристичка понуда Војводине актуелна је током целе године, а нарочито у летњим месецима. Туристичке дестинације нуде бројне атракције, а боравак може бити употпуњен посетом некој од многих манифестација. Током августа одржаће се велики број културних манифестација као што су фестивал у Карловцима, Великогоспојинска изложба у Ади, ликовне колоније у Голубинцима и Сомбору, Брод театар у Новом Саду, рок фестивал у Банатском Новом Селу и Банатском Соколцу и др.

Како је Војводина позната по гастрономским специјалитетима, посетиоце очекује велики избор кулинарских фестивала. Љубитељи штрудле могу да посете фестивале у Новом Милошеву и Бачкој Паланци. Ту су и Печуркијада у Илоку, Сомборска еко кујна, Бачки котлић, Пасуљијада у Савином селу, кување паприкаша од петлова у Бездану.

Интересантно ће бити сигурно и на Фијакеријади у Шиду и Панчеву, Еко регати на Тамишу, Трци магараца у Банатским Виноградима, Данима пива у Зрењанину и манифестацији Сиђи до реке у Јабуци.

Током августа организују се и три велике манифестације које привлаче десетине хиљада посетилаца.

Фестивал уличних свирача – ГРАДИЋ фест биће одржан 19. пут од 29. до 31. августа у подграђу Петроварадинске тврђаве. Током три дана фестивала Градић ће постати уметнички кварт, на чијим улицама ће се сместити музика, филмови, позориште, изложбе и перформанси.

Крајем августа сваке године у Нови Бечеј се слије бујица људи на прелепо уређени кеј да ужива у наступима музичких звезда у част градске славе Велике Госпојине. Ова манифестација је верски празник и слава варошице, на њој се спајају традиционално и савремено и окупљају се како старији, тако и млади. Дефиле коњских запрега, концерти , кување рибље чорбе, етно базар Дечија улица, Пољо фест – заштитни су знаци Новог Бечеја. Манифестација се организује од 22. до 27. августа 2019. године.

Туристичко-гастрономска манифестација „Гастро Срем“ одржаће се у петак и суботу 30. и 31. августа 2019. године на Тргу Зорана Ђинђића у Старој Пазови. Ова манифестација на једном месту окупиће домаће произвођаче који се својим производима издвајају по квалитету, и госте из Србије и региона. Своје специјалитете изложиће произвођачи месних и млечних производа, меда, џемова, ракије, винарије, посластичари, бомбонџије, пољопривредна газдинства, удружења жена. Посетиоци ће моћи да дегустирају традиционалне специјалитете овог поднебња и да уживају у богатом културно-уметничком програму. „Гастро Срем“ је јединстваена манифестација на овом простору, која кроз богату гастрономску, културну, туристичку и едукативну понуду спаја традиционално и савремено доба.


Означено са :
26. 07. 2019.

Курсна листа