PRENOĆIŠTE „DUNAVSKO GNEZDO“ – Surduk

Datum održavanja:
Adresa: Cara Lazara 176, Surduk
Telefon: +381 (0)22 2371 099, +381 (0)64 229 7635

Na 40 km od Beograda i 50 km od Novog Sada, na samoj obali Dunava između Starog Slankamena, nekadašnjeg sedišta rimskih legija u II veku i Starih Banovaca na čijoj je obali ornitološka ekološka stanica sa retkim vrstama ptica (zabeleženom u arhivi Kembridža) nalazi se selo Surduk sa svojim „Dunavskim gnezdom“.
Od Beograda do Surduka postoje redovne autobuske linije na svakih sat vremena. Kroz Surduk prolazi međunarodna biciklistička staza. U ovom sremačkom selu čija se arhaična obala izdiže 50 m iznad nivoa reke, kao prag između bajkolike usnule prošlosti i zahuktale bučne današnjice, seoski pansion „Dunavsko gnezdo“ nudi svojim gostima odmorište od gradske vreve u prelepom ambijentu seoskog domaćinstva. Umetnost dekorisanja i duh starine koji odišu enterijerom kao da sugerišu svojim gostima da se makar na trenutak zaustave i prepuste čaroliji života na selu. Dunavski šarm očuvane prirode i živopisnih vojvođanskih običaja je neprestano prisutan.
U okviru seoskog pansiona „Dunavsko gnezdo“ na samom početku plantaže lešnika nalaze se dva dvokrevetna vajata sa zasebnim kupatilima i velikom terasom, koji su svojom bogato dekorisanom ornamentikom jedinstvena replika starih paorskih kotobanja gradjenih u prošlom veku na ovim prostorima.


01. 12. 2012.

Kursna lista