RIBLJA ČARDA „BATA PEŽO“ – Novi Sad

Adresa: Kamenjar bb, Novi Sad
Telefon: +381 (0)21 402 110, +381 (0)21 301 999

Na zapaženom mestu vikend naselja Kamenjar, na levoj obali Dunava, nekoliko kilometara ispred Novog Sada, nalazi se čarda „Bata Pežo“. U to, za neznanca, neobično ime, upisan je deo istorije novosadskog ugostiteljstva, ali i bezbroj boemskih priča i neprospavanih noći uz špricere i stihove mnogih velikih poeta s prostora nekadašnje Jugoslavije.
Čarda se zove po nadimku poznatog novosadskog ugostitelja Đorđa Stanisavljeva. On je napravio čardu, osmislio ambijent i primamio i navikao veliki broj domaćih i stranih gostiju da dolaze u ovu oazu lepote, mira i dobre hrane. Proveo je u toj atmosferi desetak godina i onda otvorio novu kafanu u Novom Sadu.
Čarda i dalje radi veoma uspešno. Novi vlasnici su obogatili ponudu hrane i pored ribe, nude i jela sa roštilja i ispod sača. U vreme ručka i večere, goste zabavlja prijatna muzika.
Na ovoj čardi se završavaju novosadski putevi mnogobrojnih posetilaca. Na terasi, na samoj obali Dunava, prijatan povetarac unosi mir u dušu, a u zalogaj veselu i slatku bezbrižnost.
Čarda raspolaže sa 190 sedišta u dve sale i na dve terase, muzika od 14-23h sem ponedeljkom, parking za 20 automobila i vez za jahte i čamce.
Prima platne kartice: Master card, Maestro, Visa, Dina card, Diners club international.


24. 01. 2013.

Kursna lista