RIBOLOV U INĐIJI

Adresa: Turistička organizacija opštine Inđija
Telefon: +381 (0)22 510 970, +381 (0)22 551 783, +381 (0)22 551 693

Čortanovci
Opis terena: U delu toka Dunava kod Čortanovaca (1239 – 1235 km) obala je većim delu pristipačna, teren je pun potopljenih stabala i drugih prirodnih prepreka koje veštim ribolovcima pruža odlične uslove za sportski ribolov.
Šta loviti: Na ovom terenu najbolje se lovi šaran, koji se na ovim terenima smatra jednim od najvrednihih i najcenjenih ulova. Najčesće se love primerci od 2 do 5 kg, a nisu retki ni ulovi od po 10 kg i više. Pored šarana dobro se love i ostale vrste ribe.
Kad loviti: Najbolje vreme za ribolov je krajem leta i tokom jesenjih meseci.

Beška
Opis terena: U delu toka kod Beške (1235 – 1230 km) Dunav je najpristupačniji, kako leva tako i desna obala, pa je ovaj potes najposećeniji od strane sportskh ribolovaca. Teren je raznovrstan, obala delom peskovita, delom šljunkovita a mestimično se nailazi na kamenite prepreke u toku.
Šta loviti: Na ovom terenu dobro se love šaran, štuka, deverika a sportskim ribolovcima posebno je interesantan smuđ, koji se ovde odlično lovi.
Kad loviti: Najbolje vreme za ribolov je period od jula do oktobra meseca, a za lov smuđa najpogodniji su rani prolećni meseci i period od oktobra do decembra.

Krčedin
Opis terena: U delu toka kod Krčedina (1230 – 1220 km) Dunav obiluje rukavcima i rečnim ostrvima tako da se do najboljih terena za ribolov najlakše stiže upotrebom čamca. Deo oko krčedinskih ada, posebno uz levu obalu, gde je teren je zabaren i zamočvaren, predstavlja jedno od najvećih prirodnih mrestilišta ribe na toku Dunava kroz Srbiju.
Šta loviti: Na ovom terenu se dobro se love sve vrste ribe ali je ono ipak kraljevstvo štuke i babuške, kojima posebno odgovaraju rukavci i bare obrasle gustom vegetacijom.
Kad loviti: Najbolje vreme za ribolov je period od juna do oktobra meseca.
Dozvola: Vojvodinašume +381 (0)64 122 7693

Stari Slankamen
Opis terena: U delu toka kod Starog Slankamena (1220 – 1215 km) Dunav prima svoju najveću levu pritoku, Tisu, pa je ušće ove dve velike reke jedan od ribom najbogatijih delova Dunava.
Šta loviti: Na ovom terenu se dobro se love sve vrste ribe: štuka, smuđ, šaran, sve vrste bele ribe, kao i najkrupnija dunavska riba som.
Kad loviti: Na ovom terenu najbolje vreme za ribolov je period od letnjih meseci do početka zime.

Jarkovci
Opis terena: Jarkovačko jezero je dugačko oko 3 kilometra, široko između 150 i 250 metara, a prosečna dubina je od 4 do 5 metara. Dno je čisto, bez većih prepreka, mestimično se nailazi na vodenu vegetaciju pri obali.
Šta loviti: Na jezeru se dobro love šaran, babuška, amur, deverika i ostale vrste bele ribe.
Kad loviti: Na ovom terenu najbolje vreme za ribolov su proleće i period od kraja leta do početka zime.
Napomena: Za ovu vodu važi jedinstvena ribolovačka dozvola za teritoriju Vojvodine koju izdaje Ribolovački savez Vojvodine. Ribolovci koji nemaju ovu dozvolu mogu izvaditi dnevnu dozvolu koja se kupuje kod ribočuvara.


21. 12. 2012.

Kursna lista