SAJAM TORTI, KOLAČA I POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

Bački Monoštor vas poziva na sedmi po redu Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda, koji će biti održan u subotu, 27. oktobra, sa početkom u 15h, u Domu kulture. Posetioci sajma Imaće prilike da probaju najbolje domaće torte – na čelu sa čuvenom doboš tortom, kolače, pekmeze, a naći će se tu i kulen od divljači, ribe, domaća slanina, najbolja mlevena paprika i još mnogo toga!
Osnovni cilj organizatora manifestacije – UG „Podunav“ i Mesne zajednice Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora, je predstavljanje domaćih proizvoda, stvaralaštva žena, njihovih udruženja i poljoprivrednih gazdinstava, sa ciljem promocije domaće radinosti, unapređenja rodne ravnopravnosti i turističke promocije Bačkog Monoštora.
Tokom sajma, u 17h biće organizovana radionica – predavanje za žene, sa ciljem upoznavanja sa mogućnostima gajenja lavande, u sklopu IPA CBC projekta „Podsticanje socijalnog preduzetništva kod žena u ruralnim oblastima“, u saradnji sa Centrom za proizvodnju znanja i veština, Novi Sad.
Budući da je Monoštor „Selo na 7 Dunava“, okruženo vodom i šumama UNESCO Rezervata Biosfere „Bačko Podunavlje“, koje živi u harmoniji sa prirodom, u saradnji sa JP Vojvodinašume, pre početka sajma, za goste Monoštora, organizovana je i promo šetnja Rezervatom, šetnom stazom Štrbac. Tura kreće u 11h, sa ulaza na stazu.
Vidimo se na najslađem sajmu!

Informacije i prijave: putem telefona 065 807 5040 ili e-mail adrese: ngopodunav@gmail.com

 


Označeno sa :
12. 10. 2018.

Kursna lista