SPLAV ČARDA „PLAVI DUNAV“ – Futog

Adresa: Ribarska bb, Futog
Telefon: +381 (0)21 897 497, +381 (0)63 863 7889

Krajem 2005. godine u Futogu se pojavila nova čarda na splavu. Ime „Plavi Dunav“ prija joj naročito u vedrim letnjim danima. S gornje terase ove čarde pruža se prekrasan pogled na reku. Proteže se čak dvadesetak kilometara na obe strane – od Banoštora do Sremske Kamenice. Lepo se vidi i sremska obala kod Beočina, koja se nalazi preko puta čarde. Ova čarda je karakteristična i po tome što se pored nje, na bačkoj strani reke, nalazi polazište skele koja prevozi putnike i vozila do Beočina.
„Plavi Dunav“ predstavlja veliko osveženje za oči i pluća, ali je i kulinarski doživljaj za goste. Ovde se kuva ukusan riblji paprikaš, a u ponudi je i veliki izbor pržene ribe. U konkurenciji najprobirljivijih jela koja nude dunavske čarde, u ovoj, futoškoj, se izdvaja plata od raznovrsne rečne ribe, koja je dobila ime po čardi i predstavlja njen gastronomski simbol. Ima specijaliteta i za goste koji žele da dožive ukus morskih dubina. Nude se raznovrsna jela od ribe i morskih plodova.
Čarda je smeštena na futoškom dunavskom keju, s druge strane nasipa. Ukotvila se u hladovini dugogodišnjih vrba, koje joj pružaju hladovinu i svežinu, a u nju svraćaju gosti iz Futoga, Novog Sada i drugih mesta.
Kapacitet: 80 mesta u sali i 100 na terasi, muzika po porudžbini; parking za 50 automobila; pristan za čamce.

 


24. 01. 2013.

Kursna lista