„SPORTSKI DANI U BAČU“ – 16. JUN I 23. JUN

Datum održavanja: Jun
Tip: Sportske manifestacije
Lokacija: Tvrđava Bač - Vajska - jezero Provala
Organizator: Turistička organizacija opštine Bač
Adresa: Trg Dr. Zorana Đinđića 4, Bač
Telefon: +381 (0)21 772 222

Triatlon-nedelja 16.jun

Predprošlo leto je u Bačkom Novom Selu održana triatlon trka regionalnog karaktera na kojoj su učestvovali tamičari raznih kategorija iz cele Vojvodine. Nakon dobre generalne probe, Bačko Novo Selo se pokazalo kao odlično mesto, a meštani kao odlični domaćini pa će takmičenje ovog puta biti u zvaničnom kalendaru Srpske triatlon unije i bodovaće se za Kup Srbije. Nastupiće većina najboljih takmičara iz naše zemlje i zemalja regiona pa će tako naši meštani imati priliku da gledaju kadetske, juniorske i seniorske reprezentativce naše zemlje. Takmičenje će se sastojati iz više trka u različitim distancama sa istim redosledom disciplina, kako je to propisano u svetskom triatlonu još od davnih 1970-ih, a koja je olimpijska disciplina od Sidneja 2000-ih godina. Plivaće se u rukavcu, potom voziti bicikl do centra Bača i na samom kraju trčanje nasipom, sve to naravno spojeno jedno za drugim. Organizator je priredio i revijalnu trku štafeta gde će pravo učešća imati svi zainteresovani, a na samom kraju nakon proglašenja najboljih po kategorijama sledi zajednički ručak na Čardi. Organizatori su MZ Bačko Novo Selo Opština Bač-Turistička organizacija opštine Bač i Triatlon klub „Dynamic“ Novi Sad čiji je član naš meštanin Davorin Popović, pa ćemo tako takmičare ovog kluba smatrati domaćim. Dođite u nedelju 16.06. i ulepšajte sebi vikend!

Ciklobač 5- nedelja 23.jun 10:00h

Turistička organizacija Opštine Bač u nedelju 23. juna organizuje petu po redu manifestaciju Ciklo Bač.

Ruta: BAČKA TVRĐAVA – MALI BAČ – VAJSKA – JEZERO PROVALA – 15km, osveženje i zakuska, odmor, završetak vožnje za većinu učesnika, dodela pehara za najmlađeg i najstarijeg učesnika.

Za najupornije: BOĐANI – PLAVNA – BICIKLISTIČKA STAZA UZ DUNAV – BAČKO NOVO SELO (REŠ – HOTEL BELA VRBA), ručak i osveženje za učesnike. Ukupna dužina rute: 25km.

Navedena ruta obuhvata najatraktivnije lokacije u Opštini Bač – srednjovekovnu tvrđavu, gde je predviđen start, vožnju podgrađem, preko malog mosta pored ostataka turskog kupatila i Franjevačkog samostana, zatim naseljenim mestima Mali Bač i Vajska do jezera Provala – najvećeg kupališta u Opštini sa uređenom peščanom plažom, gde je ujedno predviđeno zaustavljanje uz odomor i osveženje. Nakon toga za upornije bicikliste, ruta se nastavlja kroz naselje Bođani – pored pravoslavnog manastira do naselja Plavna, odakle se nasipom uz Dunav vozi do Bačkog Nog Sela (Reš, hotel „Bela vrba“).

Na prošlogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je preko 80 biciklista.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se  pridružite u vožnji, a ukoliko ste u mogućnosti i u promociji naše manifestacije kako bi smo zajednički ukazali na značaj i popularizaciju vožnje bicikla kao rekreacije i zdravog načina života , ali i razvoja ciklo turizma.

Prijave u TOOB.

 


Označeno sa :
20. 06. 2016.

Kursna lista