REKREACIONI CENTAR „ADICA“ – Ada

Adresa: Zmaj Jovina 25b, Ada
Telefon: +381 (0)24 852 315, +381 (0)24 851 118 (blagajna)

Rekreacioni centar „Adica“ prostire se na lokaciji pored samog naselja, oko 300 metara od centra grada na desnoj strani puta koji vodi do Tise. Do ulaza u centar vodi betonirani put i bezbedno može prilaziti putničkim kolima, a na stazi pored fudbalskog igrališta može prići peške ili biciklom.
„Adica“ posluje kao preduzeće za rekreaciju od 1.januara 1999.godine. Tada je i dobila naziv „Adica“. Centar za rekreaciju, kako se ranije zvao, izgrađen je 1981.godine zahvaljujući organizovanom udruživanju stanovništva. Planirana tri bazena bila su izgradjena za relativno kratko vreme.
U proteklih 20 godina Centar za rekreaciju imao je veoma mnogo posetilaca. Sve generacije su našle najpovoljnije uslove za razonodu i osveženje. Prvenstveno olimpijski bazen privlači najviše gostiju. Pored plivanja pruža veoma povoljne usluge za organizovanje takmičenja u plivanju, vaterpolu, tako da su se upravo tu održavala mnoga međunarodna takmičenja.
Po posećenosti, osim olimpijskog bazena, ne zaostaje ni najmanji, dečiji bazen, gde svaki mališan uživa u radostima brčkanja.
U međuvremenu izgradjen je i treći bazen, bazen za penzionere i neplivače, kako bi se i najstarijoj generaciji pružila mogućnost nesmetanog odmora.
Na bazenskom kompleksu veoma je atraktivna fontana kod ulaza, veštačko jezero sa mini vodopadima, leja kaktusa kao i zbirka kamenja. Adica je poseban akcenat stavila na okolinu bazena, što potvrđuju čisti trotoari, cvećem uređene bašte, travnate površine u hladovini, fontana sa egzotičnim biljkama, postavljeni stolovi i klupe i na kraju, ništa manje značajni veliki broj dečijih igračaka izradjenih od prirodnih materijala. Pored svega ovoga posetioci mogu posetiti kafiće i restorane koji se nalaze u sklopu kompleksa bazena.
Kao rezultat svega ovoga naš centar za rekreaciju godišnje poseti 65-70.000 posetilaca. Poslednjih godina gosti su stizali iz raznih krajeva naše zemlje, a organizovane grupe iz više od 30 gradova, inostrani gosti. Izuzetno lepa prirodna sredina, usluga i osvežavajuća voda u bazenima garantuju odmor, osveženje i prijatne trenutke u toplim letnjim danima


28. 10. 2012.

Kursna lista