TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU U BUDIMPEŠTI

Turistička organizacija Vojvodine predstavila je  turističku ponudu Vojvodine na međunarodnom sajmu turizma „UTAZAS 2019“  koji se održao u periodu od 21 – 24. februara 2019. godine u Budimpešti.

Na zajedničkom štandu  Turističke organizacije Vojvodine,  Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine, predstavile su se Turističke organizacije opštine Senta, Turističke organizacije opštine Bačka Topola, Turistička organizacija opštine Temerin, Turistička organizacija opštine Novi Bečej kao i brojni vojvođanski privrednici i turističke agencije. Posetiocima sajma je prezentovana ponuda aktivnog, kulturnog, gastronomskog, vinskog turizma Vojvodine. Najveće interesovanje od strane posetilaca je pokazano za seoski i gastro turizam Vojvodine.

Na zajedničkom štandu, održana je pres konferencija, gde su se prisutnim medijima obratili , Nataša Pavlović- direktorka Turističke organizacije Vojvodine, Ivan Đoković- potpredsednik Pokrajinske vlade i Boško Vučurević-predsednik Privredne komore Vojvodine.

U okviru nastupa Vojvodine u Budimpešti, upriličeno je Vojvođansko veče u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, uz obraćanje NJ.E. Ivana Todorova.

Učešće na ovom sajmu ima veliki značaj, pre svega iz razloga što se posetioci iz Mađarske, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, nalaze na četvrtom mestu po dolascima posetilaca u Vojvodinu, kada govorimo o zemlji porekla turista. Broj dolazaka posetilaca iz Mađarske u Vojvodinu u 2018. godini je povećan za 30 procenata, u odnosu na 2017. godinu, dok je broj noćenja mađarskih posetilaca uvećan za 24 procenta, u odnosu na prošlu godinu.

 


Označeno sa :
25. 02. 2019.

Kursna lista