TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NASTAVLJA AKTIVNU PROMOCIJU TURISTIČKE PONUDE VOJVODINE NA MEĐUNARODNIM SAJMOVIMA

Prezentacija Vojvodine kao atraktivne turističke destinacije, od strane Turističke organizacije Vojvodine, nastavljena je učešćem na Međunarodnim sajmovima turizma.

Tako je u periodu od 06.03.-10.03.2019. godine Turistička organizacija Vojvodine predstavila raznovrsnu i bogatu turističku ponudu AP Vojvodine na Internacionalnom sajmu turizma „ITB“ u Berlinu. Ovaj sajam turizma predstavlja najveću turističku berzu i mesto susreta svetske turističke privrede. Na štandu Turističke Srbije, posebnu celinu su imale Turističke organizacija Vojvodine, Turističke organizacije grada Sombora, Sremske Mitrovice i Subotice. Učešće na ovoj Internacionalnoj turističko berzi, ima veliki značaj za unapređenje turizma u AP Vojvodini iz razloga što je u protekloj godini došlo da velikog porasta broja posetilaca upravo iz Nemačke u iznosu od 14,3% u odnosu na 2017. godinu, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Takođe u periodu od 15-17. 03.2019. godine  Turistička organizacija Vojvodine je učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO u Zagrebu. Ovo je ujedno i najveći sajam turizma u Hrvatskoj. Predstavljena je objedinjena ponuda Vojvodine, a suizlagači na štandu su bili Turistička organizacija Subotice, Sombora, Stare Pazove, Bečeja, Novosadski sajam, Privredna komora Vojvodine i udruženje OPENS. Posetioci iz Hrvatske zauzimaju prvo mesto po broju dolazaka u Vojvodinu, kada govorimo o zemlji porekla iz koje dolaze posetioci. Takođe prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku povećanje broja dolazaka posetilaca iz Hrvatske u 2018-oj godini je iznosilo 15,6% u odnosu na 2017. godinu.

 

 

 

 


Označeno sa :
29. 03. 2019.

Kursna lista