USPEŠAN NASTUP TURISTIČKE ORGANIZACIJE VOJVODINE NA SAJMU U ZAGREBU

Juče je u zagrebačkoj Areni završio međunarodni sajam turizma PLACE2GO na kom je tradicionalno nastupila Turistička organizacija Vojvodine,
Međunarodni sajam turizma PLACE2GO najveći je turistički sajam u Hrvatskoj koji putniku približava sve lepote sveta turizma i putovanja, s njim deli međusobna iskustva i znanja, upoznaje ga s glavnim učesnicima industrije turizma, a izlagačima pruža priliku da na kreativan i zanimljiv način predstave sebe, svoje proizvode i usluge.
Ovaj sajam je prvi put održan 2012.godine i do sada je na njemu nastupilo preko 500 izlagača iz 34 zemlje sveta, dok je na ovogodišnjem nastupilo preko 200 izlagača iz 21 zemlje.
Prvog dan sajma održani su brojni B2B susreti predstavnika turističke privrede, dok je u subotu i nedelju ulaz bio slobodan za sve zainteresovane posetioce od 10 – 19h.
Sajam je svečano otvorio Gari Kapeli, ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, koji je i obišao štand Turističke organizacije Vojvodine.

U poseti turističkim radnicima iz Vojvodine, prvog dana sajma, bila je i gospođa Mira Nikolić, ambasadorka Srbije u Hrvatskoj.
Turistička organizacija Vojvodine predstavila je objedinjenu turističku pounudu Vojvodine a suizlgači na štandu su bili Turistička organizacija Subotica, Turistička organizacija Sombor, Turistička organizacija Stara Pazova, Turistička organizacija Bečej, Novosadski sajam, Privredna komora Vojvodine i Udruženje OPENS – Novi Sad, omladinska prestonica Evrope.
Najveće interesovanje posetilaca izazvala je ponuda vinskog i salašarskog turizma, aktivni odmor kao posete gradovima – Novom Sadu, Somboru, Subotici te Fruškoj gori.
Prethodne godine zabeležen je porast, u odnosu na 2017.godinu, od 15,6% u broju realizovanih noćenja turista iz Hrvatske i porast od 12,5% u broju ostavrenih dolazaka, u našoj zemlji.


Označeno sa :
18. 03. 2019.

Kursna lista