УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА ВОЈВОДИНЕ У ТЕМИШВАРУ

Туристичка организација Војводине организовала је Дане Војводине у Темишвару (Румунија), у периоду од 2-3.07.2019. године. Самом догађају претходила је конференција за медије, одржана 02.07.2019. године у ресторану Lloyd, уз присуство еминентних румунских медија. Новинарима су се обратили Генерални конзул Републике Србије у Темишвару господин Владан Тадић, директорка Туристичке организиције Војводине др Наташа Павловић и директорка Туристичке организације Вршац Татјана Палковач.

Манифестација Дани Војводине се по трећи пут одржава у овом румунском граду. На тргу Пиата Вицториеи житељима Темишвара су се представили поред Туристичке организације Војводине, ТО Вршац, ТО Пландиште, ТО Бела Црква, ТО Темерин, ТО Бачки Петровац, Аква парк Петроленд, винарија Веселиновић- Бенишек, тестенине Пастаи д.о.о., Салаши за вас. Посетиоци су имали прилику дегустирати позната војвођанска вина са територије Вршца и Фрушке горе и истовремено уживати у традиционалним народним играма у извођењу КУД- a „Лаза Нанчић“ из Вршца. Посебну пажњу изазвале су и мажореткиње из Беле Цркве, које представљају неизоставан део Белоцрванског карневала. Поред житеља Темишвара, овај догађај је привукао пажњу бројних туриста који су тренутно у посети овом граду. Највећа заинтересованост забележена је за војвођанске салаше и разне видове активног одмора у Војводини.

Територија Румуније представља значајно туристичко тржиште, за АП Војводину, о чему сведоче и подаци Републичког завода за статистику. Наиме према званичним подацима Републичког завода за статистику Војводину је у 2018. години посетило 13.493 посетилаца из Румуније, што је за  14% више него 2017. године. Када је реч о ноћењима румунских туриста за подручје АП Војводине, дошло је до повећања од чак 50,7% у односу на 2017. годину.


Означено са :
04. 07. 2019.

Курсна листа