USPEŠNO ODRŽANA MANIFESTACIJA ’’DANI VOJVODINE U PODGORICI’’

Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, i uz podršku Sekretarijata za privredu i turizam APV, Turistička organizacija Vojvodine je  27. i 28. oktobra organizovala manifestaciju “Dani Vojvodine” u Podgorici.

Na nekoliko lokacija, uz raznovrstan program Vojvođani su predstavili svo bogatstvo dinamične ravnice. Na Trgu nezavisnosti tokom dva dana trajanja manifestacije, predstavila se celokupna turistička ponuda Pokrajine. Kroz izložbene štandove u „Vojvođanskom sokaku“ posetioci su imali priliku da se upoznaju sa turističkim destinacijama, mogli su da probaju gastronomske specijalitete, a bio je upriličen i bogat kulturno-umetnički program.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, obilaskom „Vojvođanskog sokaka“, označili su početak  manifestacije.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su potpredsednici Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i Ivan Đoković, i ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac.

U programu ’’Vojvođanskog sokaka’’ učestvovali su sledeći izlagači:

 1. Tradicionalni Kuroš kolač na štapu, Srbobran
 2. Štrudle – Krancla Čurug
 3. Kuglof kolači
 4. Petrovački kulen, Bački Petrovac
 5. Proizvodi od mangulice. Sava Graovac, Kovilj
 6. Džemovi i slatko, Vrtlari, Kucura
 7. Rakije Veselinović-Benišek, Sremski Karlovci
 8. Naivna umetnost i slovačko nacionalno jelo nadlački, SKUD Janko Čmelik, Stara Pazova
 9. Sitni kolači, Salaš 137, Čenej
 10. Fruškogorska vina
 11. Autentični vojvođanski suvenir Kibic fenster, Novi Sad
 12. Turistička organizacija opštine Novi Bečej
 13. Turistička organizacija grada Vršca
 14. Turistička organizacija opštine Bačka Palanka
 15. Turistička organizacija grada Pančeva
 16. Turistička organizacija Vojvodine

U okviru ’’Vojvođanskog sokaka’’, organizovana je u idiličnom ambijentu improvizovanog vojvođanskog salaša, priprema hrane na licu mesta, koju su građani mogli da degustiraju. U okviru ovog dela programa učestvovali su:

 1. Riblja čorba, Janko Pinćer, Begeč
 2. Čvarci, Klub Tisa 63, Novi Bečej
 3. Sekelj gulaš, Radovan Subin, Kikinda-Dani ludaje
 4. Pasulj – Bin fest, Salaš 137
 5. Zimnica, Vrtlari, Kucura
 6. Tradicionalni Kuroš kolač na štapu, Srbobran
 7. Slovačko nacionalno jelo nadlački, SKUD Janko Čmelik, Stara Pazova

Prateći program na trgu obuhvatio je nastupe glumaca promotera, KUD ’’Svetozar Marković’’ iz Novog Sada i tamburaškog orkestra ’’Romansa’’.

Tokom prvog dana manifestacije, u organizaciji Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Crne Gore organizovan je Poslovni forum Crna Gora – AP Vojvodina, na kom su svoje potencijale i mogućnosti unapređenja saradnje predstavili privrednici iz Crne Gore i Vojvodine.

Sekretarijat za privredu i turizam vlade APV, organizovao je prezentaciju turističke ponude Vojvodine i sastanak sa predstavnicima turističkih agencija iz Crne Gore, kako bi se saradnja na ovom polju značajnije unapredila i time uvećao broj dolazaka turista iz Crne Gore u Vojvodinu.

U večernjim časovima prvog dana manifestacije, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović upriličio je svečani prijem za visoke zvanice iz političkog, kulturnog, poslovnog i umetničkog života Podgorice i Crne Gore.

U svečanoj sali hotela ’’Hilton’’, gosti su imali priliku da uživaju u degustaciji vina brojnih proizvođača i vinarija iz Vojvodine, nastupu tamburaškog orkestra ’’Romansa’’ iz Novog Sada, a ceo događaj je propraćen emitovanjem novih promotivnih filmova Turističke organizacije Vojvodine.

U sklopu manifestacije održao  se Likovni salon u Modernoj galeriji i pozorišna predstava „Ženidba na čardaku“ u KIC „Budo Tomović“.

Drugog dana manifestacije, nakon završenog programa na Trgu nezavisnosti, upriličen je koncert na kom su nastupili grupa „Garavi sokak“ i ženski tamburaški orkestra „La Banda’’.

Cela manifestacija izazvala je izuztnu medijsku pažnju, neki od izveštaja su na sledećim linkovima:

http://www.vijesti.me/vijesti/dani-vojvodine-u-podgorici-vojvodanske-dakonije-i-muzicari-na-trgu-960251

http://www.blic.rs/vesti/politika/u-podgorici-otvoreni-dani-vojvodine/h32x94d

https://www.cdm.me/drustvo/dani-vojvodine-u-podgorici/

http://www.portalanalitika.me/clanak/284172/dani-vojvodine-u-podgorici-garavi-sokak-la-banda-pozorisna-predstava

http://www.politika.rs/scc/clanak/391516/U-Podgorici-otvoreni-Dani-Vojvodine

http://www.rtcg.me/vijesti/turizam-i-ekologija/182208/dani-vojvodine-prvi-put-u-cg.html

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=364495

http://www.pinkm.me/vijesti/stijepovic-organizovati-dane-podgorice-i-crne-gore-u-vojvodini/

https://hotelmanager.rs/2017/10/26/po-prvi-put-dani-vojvodine-podgorici/

http://www.topsrbija.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7947%3Adani-vojvodine-u-podgorici-potenciraju-turistiku-ali-i-privrednu-i-kulturnu-saradnju-izmeu-vojvodine-i-crne-gore&catid=305%3Ainstitucije&Itemid=560

http://www.topsrbija.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7940%3Aprvi-dani-vojvodine-u-podgorici&catid=294%3Ato&Itemid=554


Označeno sa :
31. 10. 2017.

Kursna lista