ВИНАРИЈА CONTE DE VALLONNE – Гудурица

Адреса: Отона Жупанчића 27, 26335 Гудурица
Телефон: +381 (0)60 052 52 13

У додиру Карпата и Вршачког виногорја, као Божијом руком постављено на брежуљке испресецане дивљим гудурама, виноградима заклоњено и сачувано од света, налази се Гудурица – по свему необично село.

У овом малом планинском селу усред питомог равног Баната, изнад кога се уздиже највиши врх Војводине, петнаестак километара североисточно од Вршца, вековима живи и о укрштеним балканским путевима сведочи чак 14 различитих нација. И нико никога више не пита шта је пореклом и којим путем је дошао. Труде се само да одрже вишевековну традицију овог региона, а то је узгајање лозе и прављење врхунских вина.

До краја 19.века, Вршачко виногорје је било највеће и најзначајније у виногорје у Угарској са 10.000 ха винограда. Према веровању и сеоским причама, винова лоза се у овим крајевима узгаја још од Римљана а можда и од раније.

Управо на овом месту, на самом уласку у Гудурицу, налази се винарија Конте Валоне, која се претходних 10 година сматра као (још) један од чувара винске традиције.

Нова етапа развоја винарије Конте Валоне креће изградњом новог винског подрума са запремином од 80.000 литара по врхунским стандардима која нам даје за право, али и обавезу, да сво умеће, искуство и труд уложимо у добијање најквалитетнијих вина од различитих сорти грожђа из наших винограда.


Означено са : ,,
16. 12. 2012.

Курсна листа