ВИНОГРАДАРСКО-ТУРИСТИЧКИ КОМПЛЕКС „БАНАТСКИ БИСЕР“ – Иланџа

Адреса: Prvomajska 21, Ilandža
Телефон: +381 (0)60 360 80 14

Виноградарско-туристички комплекс „Банатски бисер“ пружа нови вид туризма, винског туризма и угоститељства. На мапи винског пута кроз Војводину ово је прва дестинација. Посетиоци могу да посете нашу винарију да дегустирају вина, да се рекреирају, баве спортским риболовом и уживају у предивној природи и домаћој кухињи… У оквиру холдинга послују три компаније: Винастра д.о.о. која се бави производњом вина из сопственог винограда, Банатски Бисер д.о.о. у чијем саставу је порибљено језеро намењено пре свега спортском риболову, туристичко рекреативни садржаји око језера као што су ресторан, роштиљ, Пони клуб, бициклистичка стаза, плажа за купаче, а у току је изградња винотеке и бунгалова са 20 апартмана као и спортских терена. Астрапројект је трећа чланица која је бави пројектовањем и изградњом свих наведених садржаја у овом комплексу.

Комплекс се простире на 28 ha. На 16 hа су засађени виногради, на преосталом делу су туристичко-рекреативни садржаји. Језеро се простире на 5 hа. Ширина језера по дијагонали је 300 метара. На језеру су и два острва као и гејзир. Има укупно 28 платформи за пецање. Окружује га пешачка стаза од ризле на којој се налазе одморишта, клупе за седење. Дрвеним платформама за пецање које су над водом се приступа преко ове стазе. Језеро је богато шараном. Карте тј дозволе за пецање су полудневне, дневне, дводневне и тродневне. Један део језера је предвиђен за купаче. Ту се налази шљунковита плажа са сунцобранима. У ресторану је викендом заступљена домаћа кухиња (срнећи гулаш, рибља чорба, риба на тањирачи…), а осталим данима и викендом Банатско мезе са домаћим производима и наравно овде можете конзумирати вина Винарије Винастра.

Винарија Винастра је спој традиционалних знања, технолошких иновација у области винарства, слободног духа енолога и светских трендова и праваца, који је створио лака, лепа и лако препознатљива вина изузетног квалитета. Капацитет винарије расте сваке године, заједно са лозом и сада је око 50.000 литара а укупан коначни капацитет биће 200.000 литара. Савремени технолошки процес одоговара сортименту вина (Muscat Ottonel, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonay, Traminac, розе од црног Бургундца – Pinot Noir, Франковка и купажа, Cabernet Sauvignon/Merlot). Ферментација је контролисана на свим белим и розе винима, као и хладна стабилизација. Поред “мирних“ вина винарија ће производити и “пенушаво“ вино од Chardonnay-a и Pinot Noir-a, по традиционалној методи француске Шампање.


Означено са : ,,
27. 11. 2012.

Курсна листа