PREDSEDNIK SVETSKE FEDERACIJE VINSKIH REDOVA DOLAZI U POSETU VOJVODINI

Gospodin Alan Brydan, predsednik Svetske federacije vinskih redova (The International Federation of Wine Brotherhoods – F.I.C.B.) posetiće naredne sedmice našu zemlju. U okviru posete, nakon obilaska Vršca i Beograda, u utorak 19.septembra, gospodin Brydan biće gost Turističke organizacije Vojvodine a razgledanje turističkih atrakcijam, vinskih podruma i vinarija biće realizovana u saradnji sa kolegama iz turističkih organizacija Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

Svetska federacija vinskih redova osnovana je 1964.godine  u Parizu a sedište joj se nalazi u Muzeju vina i vinogradarstva. Okuplja oko 100 vinskih redova iz preko 30 država sa 4 svetska kontinenta, među kojima je i Srbija.

Ova organizacija promoviše svetske vinske regione i njihove produkte putem različitih kulturnih, manifestacionih i socijalnih aktivnosti te predstavlja vinsku istoriju i tradiciju.

Izuzetan ugled i dobra saradnja sa vinskim redovima u našoj zemlji, potvrđena je 2012.godine kada je Srbija bila domaćin kongresa Svetske federacije vinskih redova, a ova poseta ide u pravcu još bolje promocije vinske i celokupne turističke ponude Vojvodine i Srbije.


Označeno sa :
14. 09. 2017.

Kursna lista