ODRŽANI DANI VOJVODINE U TEMIŠVARU

U sredu 17.05.2017. uspešno je održana manifestacija Dani Vojvodine u Temišvaru. Pored predstavljanja turističke ponude Vojvodine građanima i gostima Temišvara u čuvenom restoranu Lloyd i na glavnom gradskom trgu u okviru manifestacije održani su i konferencija za medije kao i Vojvođansko vinsko veče.

Manifestacija je započela konferencijom za medije u prostorijama Privredne komore Županije Timiš. Prisutnima su se obratili konzul Republike Srbije u Temišvaru, Irena Radojičić, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, direktorka Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, predstavnik Privredne komore Vojvodine, Dragica Samardžić i generalni menadžer privredne komore županije Timiš, Florika Čirica.

„Broj rumunskih turista povećao se za 20 procenata, što je za oko 3.000 više dolazaka turista. Ono što je izuzetno važno je da se rumunski turisti u Vojvodini nalaze na drugom mestu po dužini boravka, oni se zadržavaju u proseku šest dana. To je značajan podatak jer je za svaku destinaciju važno da privuče turiste i da ih zadrži što duže. Prošlogodišnji Dani Vojvodine u Temišvaru su upravo doprineli tome i dali veliki odjek“, rekla je dr Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Kako je pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković naveo: „Postoji još dosta prostora za saradnju i to ne samo za investicije, Rumunija je negde na 30. mestu na teritoriji Vojvodine kao investitor, nego i za cirkulaciju pre svega roba, ali i ljudi za konzumiranje turističkih proizvoda na teritoriji Vojvodine.“

Nakon konferencije za medije u PK Županije Timiš, manifestacija je nastavljena u čuvenom restoranu Lloyd i na glavnom gradskom trgu u Temišvaru, uz nastup kulturno-umetničkih društava, zvuke tamburaša, vojvođanska vina i specijalitete.


Označeno sa :
19. 05. 2017.

Kursna lista