OTVOREN SAJAM COTTM U PEKINGU

Danas, 29.03.2017. je otvoren sajam turzma COTTM (China Outbound Travel&Tourism Market) u Pekingu, NR Kina. Na zajedničkom štandu turističku ponudu predstavljaju Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Vojvodine, Atomska banja i nekoliko turističkih agencija iz Srbije kao i predstavnici turističke privrede Crne Gore.

Sajmu je prethodila prezentacija turističke ponude agencijama i turoperaterima iz Kine na kojem su se obratili predstavnici ambasada dveju zemalja u Kini, kao i direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović,  nakon čega je održana veoma uspešna radionica. Prezentaciju je prenosila nacionalna CCTV i date su izjave za nekoliko kineskih medija.

Na prvom danu sajma je ostvaren veliki broj kontakata sa turističkim agencijama i potencijalnim partnerima iz Kine. Primećeno je veliko interesovanje za turističku ponudu Vojvodine i Srbije.

Republika Srbija je prva u Evropi, koja je od 15.01.2017. omogućila bezvizni režim za građane Kine, pa se shodno tome očekuje sve veći broj turista iz ove zemlje. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, porast turista iz Kine u 2016. godini u odnosu na 2015. godinu iznosi 29,3%, dok je broj noćenja za 31,1% veći nego 2015

Prenosimo vam deo atmosfere sa oba događaja.


Označeno sa :
29. 03. 2017.

Kursna lista