TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NASTUPA NA SAJMU TURIZMA U ZAGREBU

Vikend od 17. do 19. marta biće u znaku putovanja, avantura, istraživanja i otkrivanja! U Zagrebu se održava 6. Međunarodni sajam turizma Place2Go, na kojem tradicionalno nastupa i Turistička organizacija Vojvodine. Ovaj sajam je jedan od najbrže ’’rastućih’’ u regiji, i što se tiče broja izlagača i što se tiče broja posetilaca, pa je ove godine promenjena i lokacija održavanja te se po prvi put održava u značjno većem i reprezentativnijem prostoru – Arena Zagreb !
Posetioci će dobiti priliku da se upoznaju sa novim trendovima u turizmu,da otkriju odredišta, ponude i atrakcije te na taj način mogu da lakše isplaniraju svoja putovanja. U Areni će se okupiti dvestotinjak izlagača iz dvadesetak zemalja. U petak će se do 16 sati na sajam moći ući samo sa pozivnicom, a nakon 16 sat,i te u subotu i nedelju sajam je otvoren za javnost.
Posetioce čekaju nagradne igre kojima će moći osvojiti putovanja i aviokarte, predavanja poznatih osoba i blogera, atraktivan i zabavan program na glavnoj pozornici. Čekaju ih razni interaktivni sadržaji poput simulatora golfa i stiene za penjanje, a zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji moći će se virtualno „prošetati“ poznatim destinacijama. Deo sajma Place2go biće prodajnoga karaktera gde će se između ostalog moći naći odevni predmeti s aplikacijama za putovanja te razni egzotični proizvodi.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku turisti iz Hrvatske zabeležili su u 2016.godini 141.783 noćenja u Srbiji, što je povećanje od 17% u odnosu na prethodnu godinu. Od tog broja, 40.201 noćenje je ostvareno u Vojvodini (porast od 8,7%) a broj dolazaka u Vojvodinu je bio 21.742.


Označeno sa :
14. 03. 2017.

Kursna lista