ZAPAŽEN NASTUP TURISTIČKE ORGANIZACIJE VOJVODINE NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

U Beogradu se u periodu od 22. – 25.februara održao 40.Međunarodni sajam turizma na kojem je tradicionalno učestvovala Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa svojim brojnim partnerima i suizlagačima.

Uz promociju najnovijih trendova i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji Sajam turizma u Beogradu već četiri decenije otvara nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Kao moderan evropski komercijalni sajam, Sajam turizma je zaštitni znak Beogradskog sajma, mesto koje svake godine poseti više od 75 hiljada ljudi zainteresovanih za putovanja, a javnost i posetioci prema manifestaciji kao nezamenljivom turističkom događaju, neguju specijalan odnos.

Sajam je, na svečanoj ceremoniji, otvorila predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić a u zvaničnoj delegaciji koja je obišla izlagačke hale bio je i ministar turizma i privrede Republike Srbije, Rasim Ljajić.

Jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede, organizujući istovremeno i 9. Međunarodni sajam vina Beowine, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – Oprema i 14. Sajam suvenira.

U hali 4 Beogradskog sajma, na izložbenom prostoru od 400 m2 tokom četiri dana trajanja ove najveće turističke sajamske manifestacije u jugoistočnoj Evropi, predstavile su se turističke organizacije iz Subotice, Bele Crkve, Kovina, Temerina, Sremske Mitrovice, Pećinaca, Rume, Inđije, Stare Pazove, Sremskih Karlovca, Šida, Beočina, Zrenjanina, Bačkog Petrovca, Bača, Bačke Palanke, Kovačice, Sečnja, Nove Crnje, Plandišta, Vrbasa, Odžaka, Titela, Malog Iđoša, Sente, Bačke Topole, Kanjiže, Bečeja, Apatina, Sombora, Kikinde kao i Banja Kanjiža, turistička agencija Market tours, organizacija ’’Srbija za mlade’’ i brojni drugi turistički subjekti.

Štand Turističke organizacija Vojvodine ove godine je bio u potpuno novom vizuelnom izdanju, opremljen led ekranom i binom za prezentacije, te je tokom 4 sajamska dana bio stecište brojnih i raznovrsnih programa i promocija od kojih je centralno mesto zauzela promocija najnovijeg izdanja magazina Hello Travel, posvećenom Vojvodini.

Na ovom događaju, kom su prisustvovale brojne ugledne zvanice iz sveta turizma i privrede, govorili su  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i vlasnik magazina Hello Travel Robert Čoban.

Osim predstavljanja klasične turističke ponude Vojvodine – salaši, črade, vinski podrumi, aktivni odmor, kratki odmor, vinski, gastronomski turizam, ciklo i kamperski tuirizam, naglasak ovogodišnjeg nastupa bio je na pokušaju da se što veći broj potecijalnih turista privuče da deo letnje sezone provede u Vojvodini, pa su programi turističkih organizacija bili fokusirani na ’’Leto u Vojvodini’’. Takođe, posetioci sajma mogli su da preuzmu najnoviju mobilnu aplikaciju Turističke organizacije Vojvodine, koja predstavlja potpunu novinu u ukupnoj prezentaciji turističkih atrakcija Vojvodine prilagođenu novom dobu i savremenim tehnologijama.

 


Označeno sa :
26. 02. 2018.

Kursna lista