FESTIVAL BAJKI I PRIPOVEDAKA “BAJKODANI“

Dragi roditelji, deco i svi odrasli koji ste u srcu još uvek deca, sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da se se Festival bajki i pripovedaka ove godine održava 14.11., 15.11. i 16.11. Bajkodani se ove godine održavaju treći put.

Bajke su deo svetske kulturne baštine i njihova poruka je univerzalna. Deca svoj prvi kontakt sa knjigom ostvaruju preko bajki, a odrasli ih se rado sećaju celog svog života. Bajke ostavljaju jedan od najdubljih i najdužih utisaka koji ljudsko biće iskusi u svom životu.
Manifestacija “Bajkodani” je projekat UG “Porodični vodič” i zamišljena je kao događaj koja će promovisati bajke i pripovetke i obezbediti njihovo mesto u svesti društva, kao i očuvanje kulture pripovedanja. Ovo je manifestacija revijalnog karaktera, u kojoj se kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva, podstiče, ostvaruje i pokazuje umetnička i kulturna produkcija namenjena deci, mladima i odraslima.
Program manifestacije obuhvata naraciju (čitanje bajki i pripovedaka), pozorišne predstave i edukativne radionice na temu bajki. Namera nam je da se deca, pored svojih korena, upoznaju sa raznovrsnošću i bogatstvom bajki i priča drugih naroda i narodnosti.
Ove godine manifestaciju je podržala Gradska uprava za kulturu grada Novog Sada, a generalni sponzor je BIG Shopping Centar u kome će biti i održan glavni deo programa. Pored tog sadržaja program će biti organizovan i u Galeriji Matice srpske, Gradskoj biblioteci, ogranak na Novom naselju i Limanu, Pozorištu Teatrilo.

Print

PROGRAM BAJKODANI 2014


Označeno sa :
05. 11. 2014.

Kursna lista