PROJEKAT „VIRTUELNI I KULTURNI TURIZAM“ – ViCTour

U junu mesecu, tačnije 15.06.2017. godine započet je projekat „Virtuelni i kulturni turizam“, ViCTour, HR-RS47, koji će biti sufinansiran iz programa INTERREG IPA CBC Hrvatska-Srbija, 2014-2020. Partneri na projektu su Vukovarsko-srijemska Županija (koja je vodeći partner na projektu), zatim Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske Županije, Turistička organizacija Vojvodine, Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu, odnosno Ekonomski fakultet iz Subotice.

Projekat traje 28 meseci, tačnije do 14.10.2019. godine, a opšti cilj projekta je unapređenje kontinentalnog turizma u pograničnom regionu u cilju uspostavljanja socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog održivog razvoja sa naglaskom na razvoj i unapređenje kulturnog turizma.

Glavni rezultati projekta su prepoznatljivi identitet regiona, poboljšan nivo turističke promocije, poboljšani kapaciteti pružalaca turističkih usluga i povećana vidljivost turističke ponude regiona. Izrađeni marketinški planovi će omogućiti dalje korake i aktivnosti za bolje korišćenje prirodne i kulturne baštine i definisati preporuke za zajednički razvoj i diversifikaciju prekogranične turističke ponude Srijema/Srema. Aktivnosti će biti usmerene na poboljšanje postojeće turističke ponude i podizanje kvaliteta promocije korišćenjem novih informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT). Primena novih tehnologija i ICT rešenja doprinosi sistematskim inovacijama i praćenju i prilagođavanju savremenih trendova i individualnih zahteva turista.

Dodatna vrednost projekta odražava se u doprinosu daljem razvoju zajedničkih strategija i sinergija u upravljanju održivim turističkim okruženjem, deljenju međusobnog znanja u širem regionu, razbijanju društveno-kulturnih i fizičkih barijera između dve zemlje.

Glavne ciljne grupe projekta su: turističke organizacije/zajednice, muzeji, turističke agencije, mala i srednja preduzeća, stejkohlderi, turisti, javnost.

 

U toku 28 meseci trajanja projekta, planirano je da budu izrađena dva marketing plana, koji će analizirati trenutnu situaciju turističkih potencijala u ciljnoj oblasti, analizirati marketing aktivnosti i dati preporuke za zajedničke aktivnosti razvoja turizma u Hrvatskoj i Srbiji. Osim toga biće razvijen vizuelni identitet u cilju brendiranja, prepoznavanja i konzistentnosti, koji će biti sastavni deo svih izrađenih promotivnih alata (uvećana i virtuelna realnost, interaktivni totemi, hologrami, multimedijalni vodič i elektronska knjiga). Veb portal i mobilni vodič kroz destinaciju sa svim turističkim potencijalima i proizvodima biće razvijen sa obe strane, a projektom je planirana i izrada promotivnog filma o turističkoj destinaciji i turističkim proizvodima, i angažovanje blogera za pisanje tematskih postova.

Takođe, planirano je nekoliko različitih edukacija i to za tematske turističke vodiče, za sertifikaciju turističkih vodiča i edukacija ključnih aktera u turizmu za korišćenje digitalnih tehnologija u promociji.

Novosadska televizija – O projektu ViCTour – gostovanje Danijela Jokanović

 

Radio Novi Sad – emisija „Peta strana sveta“ -Gostovanje dr Nataše Pavlović,

Gostovanje Danijele Jokanović na Radiju Novosti danas -O projektu ViCTour,

 

Radio televizija Vojvodine-O projektu ViCTour –  gostovanje dr Nataša Pavlović

 

Hrvatski radio, drugi program-O projektu ViCTour –  gostovanje dr Nataša Pavlović

 

Radio Novi Sad – O projektu ViCTour –  gostovanje dr Nataša Pavlović

 

Radio emisija „Turistička prizma“ – O projektu ViCTour –  gostovanje dr Nataša Pavlović

 

 

 

Radio Srem, Ruma – O projektu ViCTour –  gostovanje dr Nataša Pavlović

 

Radio Srpski Sion – Radio Eparhije Sremske, Ruma – O projektu ViCTour – gostovanje dr Nataša Pavlović

 

 

Radio Novi Sad- Projekat ViCTour- gostovanje Nataše Pavlović

 

ViCTour projekat- Radio Novi Sad- gostovanje Nataše Pavlović

Radio Turistička prizma- Projekat ViCTour- gostovanje Milica Šušnjić

Radio televizija Vojvodine- Projekat ViCTour- gostovanje Danijela Jokanović

 

 

 


Označeno sa :
07. 09. 2017.

Kursna lista