NOVOSADSKE DEČIJE ZIMZARIJE 4

Novosadske dečije Zimzarije 4 biće svečano otvorene 23. decembra 2014. godine (utorak) u 11 časova u Pozorištu mladih u ulici Ignjata Pavlasa 4. U okviru otvaranja nastupiće dečiji hor „Čarobne frulice” i glumci pozorišne radionice „I mali glumac je glumac” iz DKCNS, članovi plesnog kluba „Professional”, pravi mali muzičari iz Kulturnog skloništa, a nakon oficijalnog dela sledi i bazar kreativnih radionica kojima će se predstaviti sve institucije i organizacije koje su pripremile zimske kreativno-edukativne i sportsko-rekreativne programe za decu.
Više od 4.500 novosadskih mališana će učestvovati u programima koji će trajati od 24. decembra 2014. do 14. januara 2015. godine u okviru Novosadskih dečijih Zimzarija 4. Dečiji kulturni centar Deci na dar okupio je ove godine 26 institucija i organizacija kako bi novosadskoj deci uzrasta od 4 do 14 godina ponudili 116 kreativno-eduktativnih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

Ovim putem vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate otvaranje, te izveštavanjem o ovoj manifestaciji doprinesete što kvalitetnije provedenom raspustu naših najmlađih sugrađana i sugrađanki.

Tokom zimskog raspusta deca će imati prilike da se upoznaju sa delima velikih umetnika: Mikelanđela, Leonarda, Pikasa… Saznaće mnoge pojedinosti o životu i radu super junaka nauke Mihajlu Pupinu, naučiće kako se pravi animirani film i iz kog jezika dolaze reči ruksak, šnicla, keks i kifla. Šta mogu da čitaju za vreme raspusta, šta je grad, a šta trg, da li slike imaju ukus i miris i kako ulica može da ima deset lica samo su neka od pitanja na koja će deca dobiti odgovore. Kako je u zdravom telu i zdrav duh, učesnici manifestacije biće u prilici da se oprobaju u Adrenalin parku, da treniraju šah, jogu, ritmičku gimnastiku, košarku, fudbal i kapueru, ali i da se uče optimizmu kroz smeh jogu. Svoju kreativnost mali sugrađani moći će da iskažu: kroz tkanje, učeći tehnike dekupaža, praveći nakit od perlica i dugmića, projektujući i gradeći grad u kojem bi želeli da žive, praveći robote, stvarajući skulpture, lepeći ludi kolaž, kreirajući omote za čokoladu, oslikavajući Kimidol lutke, modelujući u plastelinu ….

Radionice će se održavati u Muzeju Vojvodine, Muzeju grada Novog Sada, Galeriji Matice srpske, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, OŠ „Petefi Šandor, Dečijem kulturnom centru, Gradskoj biblioteci u Novom Sadu i Budisavi, Vrtiću „Zemlji čuda“, Dečijem edukativnom klubu „Školarko“, ZOC-u „Adžija“, Centru za strane jezike „Jolly Bear“, na SPENS-u, u Adrenalin parku „Zemlja čuda“ i u pozorištu „Teatrilo“, Zabavnom parku „Starli“, „NS Klubiću“, kod Prijatelja dece Novog Sada, Kulturnom skloništu, Vrtiću „Dobra vila“, Školi engleskog jezika „Brighties“ Novosadskoj ženskoj košarkaškoj akademiji, Kapuera akademiji Novi Sad, Školi fudbala „Siniša Mihajlović“ i u OŠ „Đorđe Natošević“.

Potrebno je prijaviti učešće gotovo za sve programe jer je broj dece-učesnika radionica ograničen. Gotovo sve radionice subesplatne, dok participacija za pojedine (13 radionica) 150 dinara.
Knjižica sa programom Novosadskih dečijih Zimzarija 4 je štampana u 12.000 primerka i biće podeljena deci od 1-4 razreda, 16 i 17.12.2014. VAŽNO!!!

Novosadske dečije Zimzarije 4 je sufinansirala Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Cilj ove manifestacije je da osposobi decu predškolskog i ranoškolskog uzrasta za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena sa akcentom na druženje kroz kreativni rad i igru. Ideja da angažujemo decu u dokolici, te podstaknemo razvoj kreativnosti, samostalnosti, osećaja za lepo i probudimo želju za istraživanjem i novim saznanjima se pokazala odličnom tokom Novosadskog dečijeg leta 2011, 2012, 2013. i 2014. godine, Novosadskih uskršnjih čarolija 2013. godine, kao i na Novosadskim dečijim Zimzarijama 2011, 2012. i 2013. godine na veliku radost mališana, roditelja i organizatora ovih manifestacija Dečijeg kulturnog centra Deci na dar.

Koordinatorka programa: Severina Prostran Miletić 063 521 123

Odnosi sa javnošću: Nataša Niškanović 064 300 70 45

www.novosadskedecijezimzarije.info

decinadar@gmail.com

naslovna


Označeno sa :
17. 12. 2014.

Kursna lista