OTVARANJE IZLOŽBE “STVARAOCI“

Datum održavanja:

U četvrtak, 12. Maja, u 12 sati, u Muzeju Vojvodine, Dunavska 37 otvara se izložba
STVARAOCI
Autori: Mr Darjuš Samii, viši kustos istoričar
Dejan Bolorin, kustos istoričar
Izložba Stvaraoci se organizuje povodom jubileja 70 godina od prve Omladinske radne akcije u Jugoslaviji. Izgradnjom pruge Brčko-Banovići 1946. godine započela je čitava era masovnih radnih akcija u kojima su mladi uz pesmu i veru u svetliju budućnost izgrađivali ratom opustošenu zemlju. Poduhvati u koje se omladina upustila imali su razmere koje nisu nadmašene do naših dana. Otvorene su trase pruga, puteva i udareni temelji mnogih budućih fabrika i naselja. U generacijama koje su stasavale postojala je svest da se nešto može promeniti svojim trudom i inicijativom. Zajedno sa nestankom Jugoslavije i fenomen Omladinskih radnih akcija postao je deo istorije.
Kao prateći program izložbe u subotu, 21. Maja na platou ispred Muzeja Vojvodine, Dunavska 37 biće održan concert grupe Artan Lili.
Otvaranjem izložbe zvanično počinje manifestacija Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10 koja će trajati od 12 do 21. maja. Poslednjeg dana Manifestacije biće obelažena i Evropskla noć muzeja. Tokom svih deset dana ulaz u muzej je slobodan.

pozivnica-Stvaraoci[1]

Koncert-Artan-Lili[1]


Označeno sa :
10. 05. 2016.

Kursna lista